Ferry: "Jag måste isolera mig mer"

SPORTBLADET

Landslagets förklaring: För mycket runt omkring

Det svenska herrlandslagets säsongstart har börjat i fiasko.

Förklaringen? För mycket media, enligt landslaget själva.

– Jag måste isolera mig mer, säger Björn Ferry till SVT.

Skidskyttepremiären i Östersund blev ett fiasko för det svenska herrlandslaget. Efter tre tävlingar är Mattias Nilssons tolfteplats i sprinten det bästa laget har presterat.

I dag var Björn Ferry bästa svensk med sin 30:e plats. Åkningen lyckades han helt okej med men Ferry var inte nöjd med sina tre bom.

– Det är som att fokus är splittrat, säger Ferry som förklarar detta med allt runtomkring tävlingarna som varit.

– Jag har pratat med för mycket människor, jag måste vara lite mer med mig själv och styra tankarna.

"Får isolera mig mer"

– Jag pratar med allt och alla och hör saker jag själv kan skaka av mig rätt fort. Men sedan blir man påmind hundra gånger per dag så det sätter sig lite grann. Jag får isolera mig lite mer, säger han.

Skidskyttelandslagets förbundskapten Staffan Eklund är inne på samma spår.

– Det känns som att det är många som rycker i oss. Det är mycket runt omkring, speciellt här i Östersund både på gott och ont, men de aktiva måste också få vara i fred ibland. De är snälla liksom vi och ställer upp på väldigt mycket.

Lugn och ro

– Men det är inte säkert det är det heller, vi måste få komma till Hochfilzen i lugn och ro och se vad som händer där, och efter det får vi titta noggrannare på vad vi ska göra om det inte går bättre på herrsidan, säger Eklund.

Resonemanget att Ferry skulle ha ställt upp på för mycket intervjuer är inget SVT:s expert Jonas Karlsson håller med om.

– Han har ställt upp i intervjuer och lyckats tidigare, så jag förstår inte varför det inte skulle gå nu. Han är inte i form, det är det det handlar om. Är man inte i form så blir man tröttare och mer ofokuserad, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte