Störst & bäst

SPORTBLADET

Succé för Sportbladet i Ipad – experten: ”Kan sätta en ny standard i Sverige och utomlands”

Sportbladets app gick på knock redan första dagen.

Etta på nedladdningslistan och hyllad av experter och läsare.

– Den har helt klart potential att sätta standard både i och utanför Sverige, säger medieanalytikern Olle Lidbom.

Foto: imponerad Simmaren Stefan Nystrand blir entusiastisk när får se appen. ”Det här blir ju som en tidning” säger han.

På onsdagsmorgonen lanserades Sportbladets Ipad-app, och succén kom omedelbart. Redan under första dagen var den mest nedladdad på Itunes appstore. Och läsarna öser beröm över den.

– Med en sån här app har till och med jag blivit sportintresserad. Snygga bilder och schyst med tv-klipp mitt i tidningen, kommenterade en läsare och gav fem av fem i betyg.

Högsta betyg

En klar majoritet, mer än två tredjedelar, har gett appen absolut högsta betyg. Och den hyllas även av experterna.

– Jag gillar väldigt mycket att den, till skillnad från andra appar både i Sverige och utomlands, verkligen utnyttjar uppkopplingen. Den har helt klart potential att sätta standard både i och utanför Sverige, säger medieanalytikern Olle Lidbom till Dagens Media, där han har testat flera olika appar. Sportbladets får gott betyg, en fyra.

– Den ligger ganska nära webbupplevelsen med ständiga uppdateringar av senaste nytt och kommentarsmöjlighet, säger Lidbom.

”Vi är jätteglada”

Och kombinationen med ett bekvämt läsläge, klockren återgivning av bilder och det faktum att nyheterna direktuppdateras gör användarna lyriska. Du som läsare kan följa matcher live, se tv-klipp från storligor och de senaste nyheterna. Och hela tidningen finns tillgänglig, redan till frukosten.

– Överlägset bästa svenska tidningsappen hittills. Här finns både tidningens sortering och nätets interaktivitet. Wow, utbrister en läsare.

– Vi är jätteglada och stolta över hyllningarna från experter och framförallt från läsarna. Att vi skulle toppa appstore efter första dagen är över förväntan, säger Sportbladets printchef Michael Poromaa.