Norén mästerlig även på supercrossbanan

SPORTBLADET

18-årigen säkerheten själv – vann tävlingen i Borås

Foto: Supercrosstävlingen i Borås blev en succé för Fredrik Norén som vann.

I normala fall är mittfältsankaret Anders Svensson den stora stjärnan på Borås Arena. I kväll presenterade sig en ny stjärna – 18-årige Fredrik Norén från talangfabriken Tibro Motocrossgymnasium.

Kvällen till ära var det nämligen stor motorfest på Borås Arena då stora delar av den svenska motocrosseliten bjöd på en oförglömlig uppvisning inför 7 122 åskådare vid motorevenemanget Borås Arena Freestyle & Supercross Show.

Fredrik Norén som leder SM i motocross visade sig även bemästra den spektakulära supercrossen med dubbel- och trippelhopp med både stor pondus och bravur. Han var trea ut ur finalens startböj, men redan efter något varv var han uppe i ledning och den släppte han aldrig ifrån sig.

Genombrott för Norén

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det här är otroligt, säger Norén som i år har fått sitt definitiva genombrott i motocrossens lilla klass MX2, maskiner med max 250-kubik fyrtakt.

De stora överraskningarna svarade Linus Nyhlén och Toni Dahl för då de körde in som tvåa respektive trea.

I den stora klassen, MX1, blev det dock idel förhandsfavoriter på podiet. Storfavoriten Andreas Hultman ryckte starten och var sedan ohotad under finalens tio varv. VM-föraren Rickard Sandberg hamnade snabbt i ingenmansland och fick nöja sig med att bli förste förlorare före Rasmus Sjöberg som knep sista platsen på podiet.

Anders Wallsten

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport