”Stecka” funderar på ett tvåbilsteam

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Har redan skalet till andrabilen i garaget

Foto: ERC24
Stig-Olov ”Stecka” Walfridson.

Nästa helg körs finalen på årets rallycross-EM. Stig-Olov Walfridson som ligger femma väljer att stå över eftersom han inte kan förbättra sin placering. I stället lånar han ut sin bil till Mats Lysen.

– Jag funderar på att driva ett tvåbilsteam 2011, säger Walfridson till webbplatsen rallycross.de.

Som Sportbladet tidigare har skrivit ska norrmannen Mats Lysen låna Stig-Olov Walfridsons Clio till EM-finalen i Tjeckien.

– Min Ford Fiesta är till salu sedan en tid tillbaka och jag letar efter en ny bil till nästa säsong. Stig-Olov Walfridson erbjöd mig att köra hans Clio i Sosnová, så jag bestämde mig för att ge den en chans, säger Mats Lysen till rallycross.de.

En bil till i garaget

Eftersom Walfridson inte kan förbättra sin femteplats i EM-tabellen var det inget svårt val att hyra ut bilen. Men nu avslöjar ”Stecka” för den tyska webbplatsen att han inte är främmande för att driva ett tvåbilsteam nästa år.

– Jag funderar på det. Jag har redan chassit till en Clio Mk3 i garaget och vi behöver bara tid att bygga upp den andra bilen, säger han.

Blir Walfridsons tvåbilsteam verklighet gör han precis som Kenneth Hansen och Per Eklund som båda två har tagit in yngre förare i sina team. Hansen har britten Liam Doran som sparringpartner medan Eklund hyr ut en bil till finlänadren Toomas Heikkinen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport