Normans önskelista – på sin egen ersättare

SPORTBLADET

Vill hjälpa Robin Söderling att få ny tränare: Jag har skrivit ner lämpliga namn

Magnus Norman hjälper Robin Söderling i jakten på sin ersättare.

Succétränaren har lämnat ett A4-papper med namn på tänkbara coacher.

Överst på listan: Fredrik Rosengren.

Efter drygt två år med Magnus Norman vid sin sida tvingas världsfemman Robin Söderling anställa en ny tränare. Redan i samband med Masters-turneringen i Paris meddelade Norman att han inte är villig att fortsätta samarbetet. Värmlänningen vill tillbringa mer tid med flickvännen Linda Dagh.

– Jag har bott i Monte Carlo och inte varit hemma så mycket. Linda och jag vill umgås och så småningom bilda familj, säger Magnus Norman till Sportbladet.

”Skrivit ned lämpliga namn...”

34-åringen, som återvänder till Stockholm där han vill starta landets första tennisakademi, lämnar dock inte Söderling vind för våg. Norman har upprättat en lista med tänkbara ersättare, som han lämnat till både Robin Söderling och hans agent, Per Hjertqvist.

– Jag har skrivit ner lämpliga namn och några av mina kollegor har hört av sig, så det ska inte vara några problem med att hitta en ny tränare, säger Magnus Norman.

Enligt uppgift till Sportbladet har Söderling varit i kontakt med toppkandidaten Fredrik Rosengren, som förde just Norman till världstoppen.

– ”Fidde” är den bäste tränare jag har haft. Så är det, säger Norman.

Rosengren: ”Tveksamt”

Problemet är att Fredrik Rosengren, som även har tränat Jonas Björkman, Joachim Johansson, Jarkko Nieminen och Mario Ancic, inte är intresserad av att resa med Robin Söderling på heltid. Han har i dag en halvtidstjänst på Växjö TS och jobbar sedan 2008 som expertkommentator på Viasat.

– Det är mycket tveksamt om det blir jag, men vi får se vad som händer, säger Fredrik Rosengren.

Enligt Sportbladets källor har även namn som Peter Lundgren, Magnus Tideman och Thomas Högstedt diskuterats. Det kan också bli en utländsk tränare som ersätter Magnus Norman.

– Senast på måndag hoppas vi kunna tala om vem det blir, säger Per Hjertquist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis