Petter Solberg tvåa i kampen om VM-titeln

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Norrmannen tog sin tredje raka podieplats i Turkiet

Foto: Massimo Bettiol, Getty Images
Petter Solberg var på podiet på nytt, i Turkiet blev han tvåa.

Petter Solberg plockade ännu en pallplats i jakten på VM-titeln och nu har norrmannen klivit upp som tvåa bakom suveräne Sébastien Loeb.

Petter Solberg har visat att han verkligen har materialet att utmana de båda fabriksteamen om segern i rally-VM. Vid deltävlingen i Turkiet där Solberg slutade tvåa tog han sin tredje raka pallplats.

Och han gjorde det efter stabil körning. Under lördagen klättrade norrmannen upp till andraplatsen i rallyt och där låg han sedan kvar.

– Det här resultatet är så speciellt eftersom vi inte har den budget som toppteamen har, men vi har visat att vi kan vara med och slåss. Vi satsade verkligen på seger, men trots att det inte gick så är jag väldigt lycklig över resultatet, förklarar Solberg för wrc.com.

Solberg tabelltvåa

I och med silverplatsen så är Solberg också tvåa i VM-tabellen. Sébastien Loeb har 40 poängs ledning och Solberg är en poäng före Fords främste utmanare, Mikko Hirvonen.

Hirvonen hade ingen lyckosam helg i Turkiet, han körde in i en sten och fick punktering på söndagen och dalade ner till fjärdeplats, men slutade så småningom trea i rallyt sedan Dani Sordo halkade av vägen i en lerig kurva och slog sönder fjädringen på SS21.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally