”Schumi” usel – inte ens topp-50

SPORTBLADET

”Jag kan leva med det”

Foto: Michael Schumacher rankas inte ens bland de 50 bästa förarna under året.

Michael Schumachers comebacksäsong var usel.

Så usel att han inte platsar bland årets 50 bästa förare.

Tidningen Autosport har utsett säsongens 50 bästa förare, där finns självklart F1-mästaren Sebastian Vettel med. Han är etta, följd av McLarens Lewis Hamilton.

Där finns Jimmie Johnson, NASCAR-legendaren och WRC-kungen Sebastien Loeb.

På 12:e plats finns Mercedes Nico Rosberg med, men bland de 50 finns inte teamkollegan Michael Schumacher som gjorde comeback i F1.

- Han var inte på pallen vid ett enda tillfälle och han gjord e egentligen ingenting av det som vi förväntade oss av honom, säger redaktören Andrew van de Burgt.

- Lägg till att hans comeback var de absolut mest omtalade och mest efterlängtade i historien, vad jag kan minnas. Det var så stora förväntningar och den var en sådan besvikelse. Hade det bara varit ett enda race där han kört fantastiskt så hade han kunnat ta sig in bland de 50, men jag kan inte komma på en enda sådan prestation.

”Kan leva med kritiken”

Däremot finns en förare som Virgins Timo Glock med på plats 35, även om han inte tog en enda poäng.

- Han kör för ett team som inte har så stora resurser men han lyckades ändå få ut rätt mycket av bilen, vilket inte Schumacher lyckades med.

Michael Schumacher själv har fått ta emot en hel del kritik under året, han har påpekat att han hade stora problem med bilen och att han inte heller lyckades komma underfund med däcken.

- Jag kan leva med den kritiken, det gälle bara att omsätta den rätt då kan den ta dig framåt, säger Michel Schumacher till Moorsporttotal.

- Det är helt okej, för det såg inte alltid så bra ut.

”Vi ska ta stort steg framåt”

Men han är positiv inför 2011.

- Eftersom jag kan följa utvecklingen av bilen den här gången så är jag optimistisk och jag tror att vi kan vara med och slåss om segrar nästa år, säger han.

- Hela teamet är motiverat och vi tror på att vi ska ta ett stort steg framåt 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1