Marcus Grönholm siktar på pallen

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vore fantastiskt
att köra för seger”

Foto: Lars Hedelin
Marcus Grönholm i Svenska Rallyt 2007. Då blev det seger.

Senast Marcus Grönholm körde Svenska Rallyt var 2007. Då vann han och när han nu gör comeback är målet att få stå på pallen igen.

Marcus Grönholm och hans kartläsare Timo Rautiainen ska köra för Stobart M-Sport Ford i en Ford Focus RS WRC. Fem gånger har Grönholm vunnit Svenska Rallyt och i år siktar han på en ny pallplats.

– Det är realistiskt att sikta på podiet, det vore så klart fantastiskt att köra för seger, men det blir svårt efter att ha haft ett så långt avbrott från VM-serien. Jag kan bara vänta och se hur långt farten räcker, säger Grönholm som drog sig tillbaka från VM-cirkusen 2007, till webbplatsen wrc.com.

Tillbaka i Focusen

Att vara tillbaka bakom ratten i Focusen är något som gläder Grönholm.

– Det känns verkligen bra att köra igen. Alla sträckorna kommer att vara svåra, men jag har hört att det är mycket snö och det kommer att finnas bra vallar.

Med sin erfarenhet blir Grönholm absolut ett kort att räkna med, varken Sébastien Loeb eller Mikko Hirvonen kan kvittera ut någon promenadseger i premiärrallyt.

Viktigt att hitta fart direkt

Stobartstallets Henning Solberg och Matthew Wilson gör sig också redo för att ge allt i VM-premiären. Wilson sammanfattar förhållandena så här:

– Det här är ett av de snabbaste rallyna under säsongen så utmaningen är att komma upp i fart direkt från den första dagen. Att köra med dubbar och ge full gas på snö är en fantastisk upplevelse och helt olikt alla andra deltävlingar i VM-serien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally