Alonso tog pole postion

avAnna Andersson

”Vi har en perfekt startposition”

Fernando Alonso har inte gett upp.

Han är på jakt efter titeln - och startar i från pole i Singapore.

– Vi har en perfekt startposition, säger den dubble världsmästaren.

Fernando Alonso

Spanjoren hade pole på Monza senast och han vann det loppet. Därmed klättrade han till en tredjeplats i mästerskapet och till Singapore kom Ferrari med en ny diffusor, ett omarbetat underrede och en förändrad framvinge. Det hjälpte.

Fernando Alonso var snabbast med sina 1.45,390.

- Vi lyckades ta ut max ur bilen i kvalet, säger han till internationell media.

– Det blir ett tufft lopp, men vi har en perfekt startposition, oavsett om det är vått eller torrt.

Favoriten inför kvalet, Sebastian Vettel, som dominerade den andra och den tredje träningen lyckades inte få till något perfekt varv i Q3 och startar som tvåa:

– Jag kom aldrig in i rytmen, jag fick inte till ett enda riktigt bra varv, inte så som jag lyckades på den andra och den tredje träningen. Det var till och med så att jag snuddade muren på det andra försöket i Q3. Bilen var absolut tillräckligt bra för att ta pole, men vi fick inte till det.

Bakom Ferrarin med Alonso och Red Bull bilen med Sebastian Vettel startar McLarens båda bilar. Lewis Hamilton som är VM-tvåa, var trea i kvalet och Jenson Button fyra.

– Vi lyckades förbättra oss under kvalet och hade lite till att ge, men det var svårt att få till ett perfekt varv. Jag ska inte klaga för nu står jag på den rena sidan i morgon så vi håller tummarna för att jag får en bra start.

VM-ledaren Mark Webber startar som femma och det betyder att det kan bli ett riktigt, riktigt spännande lopp i morgonkväll, lokal tid. Alla de fem förare som slåss om titeln startar i från de fem första positionerna - med VM-ledaren längst bak. De trånga gatorna i Singapore tillåter inga misstag och det finns en risk att det ska regna under den senare delen av loppet.

- Jag hade betydligt högre förväntningar än så här, erkänner Mark Webber, Red Bull.

-Jag visste att det skulle gå riktigt snabbt i första startled i dag, men jag är lite besviken över att missa andra också.

Den stora besvikelsen i kvalet var Felipe Massa, Ferrariföraren hade inte någon tid när han blev stående på banan redan i Q1. Det betyder att han får starta sist och det är naturligtvis enormt tufft på en stadsbana. Ferrari meddelade senare att det var problem med elektroniken som ställde till det för Massa.

Nico Hülkenberg, Williams, bytte växellåda i helgen, därför flyttas han tillbaka fem placeringar i starten.

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1