Ericsson borta direkt

SPORTBLADET

Svensken fick bryta det andra GP2-loppet

Fabio Leimer vann sprintloppet i Barcelona.

Marcus Ericsson försvann redan i inledningen.

Svensken hade hoppats på ett bra resultat i Barcelona och det såg lovande ut efter kvalet där han var åtta, men i det första loppet slutade han elva sedan han haft tekniska problem.

I det andra loppet fick han knappt chansen. Han fick problem redan i starten och tvingades parkera bilen när han gick i depå.

Det var redan på det andra varvet och då hade han redan tappat ett flertal placeringar:

– Hydraulikpumpen gick sönder direkt och trycket släpper gradvis. Till slut så pajade den helt, det var ingenting jag kunde göra, säger Marcus till Sportbladet.

Tekniska fel förstörde

– Självklart har läget varit bättre. Det har varit för många tekniska problem. Däremot är jag nöjd med min egen prestation, kvalet var bra och jag fick ett race i går. Men på den här nivån har man inte råd att ha så många tekniska fel som vad vi hade den här helgen.

Fabio Leimer, som var åtta i lördagens lopp, körde hem segern från pole position, bakom honom var Luiz Razia tvåa (+0,7) och Pastor Maldonado trea. Sam Bird lyckades med en bra upphämtning i dag igen och slutade fyra. Marcus Ericsson står utan poäng efter den första tävlingshelgen.

Hur förbannad är du?

– Inte förbannad men frustrerad. När man ser till resultatlistorna och Leimer vinner, han var inte nära min tid på kvalet men lyckas få till en åttondeplats och kan sedan köra hem segern från pole. Då känner jag bara, fasen där ska vi vara. Det är irriterande, men det kommer fler chanser.

Redan på torsdag kör kvalet till det första loppet i Monaco.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2