Golf

Anna Nordqvist fortsätter att imponera

SPORTBLADET

Med i absoluta tätstriden också efter andra rundan

Anna Nordqvist tog ledningen på sista hålet.
Anna Nordqvist tog ledningen på sista hålet.

Succén från Eskilstuna fortsätter att överraska. I sin blott femte LPGA-tävling någonsin slåss Anna Nordqvist om sin första majortitel.

Visserligen har Anna Nordqvist, nyligen 22 år fyllda, rönt stora framgångar som amatör, med både EM- och VM-guld 2008 som exempel. Men ändå, det är en major vi pratar om här. Den svenska succéspelaren ledde i ensamt majestät, med några spelare kvar på banan, LPGA-mästerskapen efter två av fyra rundor. Då ska man veta att hon blev proffs först vid årsskiftet.

Även om hon var i topp efter fredagen, åtta slag under par, kunde det faktiskt ha sett ännu bättre ut. Efter åtta hål hade hon gjort tre birdies och ledde tävlingen med tre slag. Två bogeys på de sista nio hålen gjorde att hon föll tillbaka och fick se sig ikapphunnen av Nicole Castrale, amerikanskan som också ledde knappt före Nordqvist inför dag två på banan i Havre de Grace i Maryland. Men en birdie på sista hålet gav 70 slag för dagen och inför andra halvan av tävlingen har svenskan övertaget med ett slag. Sent i fredags kväll var endast ett fåtal spelare kvar på banan, och ingen såg ut att ha en rimlig chans att komma i kapp svenskan under den andra rundan.

TT

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf