Rickard Rydell har häng på VM-medalj

SPORTBLADET

Avancerar i WTCC

Foto: BILDBYRÅN

Rickard Rydell, som inledde säsongen lovande, hade sedan tre svarta helger där han inte tog poäng, men efter den fina helgen i Brno lyckades han även i Porto.

Han tog en tredjeplats vilket gör att han nu är VM-fyra i WTCC, dessutom är hans SEAT i ledningen av märkes-VM.

– Precis som i Brno var jag snabb men en miss på kvalet gjorde att jag startade det första racet som nia. I loppet hade jag lite tur och slutade sjua vilket gav andra startposition till det andra heatet. Där låg jag tvåa bakom Augusto Farfus, tills jag valde att släppa förbi min teamkompis Yvan Muller som leder VM, säger Rickard Rydell i ett pressmeddelande.

Det var två mycket händelserika lopp på stadsbanan och båda loppen fick avbrytas och startas om efter krascher. Men svensken trivdes - precis som hans teamkamrater.

Yvan Muller, SEAT, som leder mästerskapet stod på pallen i båda loppen.

Utökade ledningen

– Det är helt okej för mig att vi prioriterar Yvan som har bäst chanser att vinna mästerskapet. BMW gör samma sak med Augusto Farfus. Här fick både Andy Priaulx och Jörg Müller ge upp bra placeringar och för dem viktiga poäng i det första loppet så att Farfus skulle starta det andra loppet från pole, säger Rickard.

Muller utökade sin ledning till teamkollegan Gabriele Tarquini, med 14 poäng. I och med Rickards fjärdeplats har SEAT nu tre av de fyra främsta placeringarna u förar-VM.

Nästa deltävling körs på Brands Hatch i England om två veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC