Motorsport

Han jagas av kronofogden

SPORTBLADET

Vargarna stämmer inte Lindbäck: ”Inget att betala med”

Håller tyst Antonio Lindbäck vill inte kommentera sina skulder hos kronofogden.

Håller tyst Antonio Lindbäck vill inte kommentera sina skulder hos kronofogden.

Foto: Bildbyrån

Vargarna planerade att stämma Antonio Lindbäck på 100 000 kronor.

En kreditupplysning fick klubbledningen att avstå.

Speedwaystjärnan jagas av kronofogden.

– Han är konkursfärdig, säger Torsten Sahlin, Vargarnas starke man.

Norrköpingsklubben och Antonio Lindbäck har haft en ansträngd relation sedan i oktober, då den förre VM-föraren skrev på för Piraterna.

Vargarna hävdar att det finns en option som binder 23-åringen till klubben även 2009, vilket ”Toninho” förnekar.

Torsten Sahlin, Vargarnas finansiär och vice ordförande, ville dra Lindbäck inför rätta i ett försök att få tillbaka de 100 000 kronor det kostade att värva honom från Masarna.

”Bara att lägga ner”

– Tanken var att ta honom till tingsrätten för att han under ed skulle berätta om bakgrunden till optionsavtalet. Vi hade en viss bevisföring, men det hjälper inte när han inte har något att betala kontrakts­brottet med, säger Torsten Sahlin.

– En bekant till honom sa att det bara fanns skulder. Vi kollade upp honom och tog en kreditupplysning i mitten av januari. Sedan var det bara att lägga ner. Han är så skuldsatt. Med två krav från banker och skattemål handlade det om över en halv miljon kronor. Antonio har ju inte så stor livserfarenhet utanför speedwayvärlden. Han kanske inte har fått lära sig hur man bär sig åt och tar ansvar för uppgörelser.

Förnekar brott

När Sportbladet når Antonio Lindbäck beskriver han sin ekonomiska situation som bra.

– Jag lever och betalar mina räkningar, säger han.

Kronofogdemyndigheten berättar inte samma sak. Antonio Lindbäck har 28 betalningsanmärkningar och betalningstiden för tre ärenden har löpt ut, vilket kan leda till utmätning. Det dagsaktuella skuldsaldot hos kronofogden är på drygt 22 000 kronor.

– Det kommer jag inte kommentera, säger Lindbäck.

Han förnekar dock att han skulle ha gjort sig skyldig till kontraktsbrott.

– Under ett antal månader har jag bett dem visa kontraktet och vad jag har gjort för kontraktsbrott. Jag har ingen aning. Det är synd att Vargarna ska krångla till det så här, säger Antonio Lindbäck.

Vargarna har nu gett upp hoppet om att få tillbaka det så kallade utbildningsbidraget. Piraterna är inte ersättningsskyldiga.

”Moraliskt fel”

– Vi har inget avtalsförhållande, men klubben har gjort fel moraliskt. För det första ska man inte stjäla förare bakom ryggen på varandra. Att ta den viktigaste föraren för en klubb som går upp i elitserien är som att ta frun för bästa vännen. Sådant gör man bara inte, säger Sahlin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway