Motorsport

”Det känns ganska lugnt”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Dubbelt Toyota i topp i Bahrain – men Sebastian Vettel är optimist

Jarno Trulli under kvalet.

Jarno Trulli under kvalet.

Foto: VLADIMIR RYS

Är Toyota på väg mot sin första seger?

Två man i det första startledet - men trean i kvalet är minst lika optimistisk.

– Det känns ganska lugnt, de behöver tanka tidigare än jag, säger Sebastian Vettel.

Överraskningsmannen från Kina är bra med även i Bahrain. Han startar som trea - bakom den stora skrällen - Toyota.

Stallet från tyska Köln som har testat mycket på banan i Bahrain och sett till det och till att teamet varit ett av de starkaste under säsongsinledningen ( de ligger trea i märkes-VM) så är inte resultatet någon överraskning.

Men detta var deras första dubbelpole - och de har aldrig vunnit ett F1-lopp.

– Det kändes inte bra under mitt snabba kvalvarv, säger italienaren som tog sin fjärde poleposition, sin första sedan Japans GP 2005 enligt motorsporttotal.

– Jag visste att vi hade en bra bil och att vi kunde kämpa om poleposition. Därför är det skönt att vi är etta och tvåa.

”Inte allt för illa”

Jarno Trulli som hade problem med bromsarna under kvalet var ungefär tre tiondelar snabbare än sin teamkollega Timo Glock, Tyskland.

– Det var inte allt för illa. Vi hittade endel lösningar under natten i går hade vi stora problem med bromsarna och vi gjorde flera ändringar på bilen. VI hade stora problem med bilen i går och var inte i närheten av de hastigheterna vi hade under testerna här och därför krävdes det ett enormt jobb.

Och nu är förhoppningarna på den första segern stora. Stallet har väntat länge och trycket från moderkoncernen i Japan är stort.

– Jag är fylld av tillförsikt inför loppet, jag vet att vi är snabba under loppet och att bilen och däcken fungerar bra tillsammans. De tre första loppen har inte gått så bra för mig, men jag hoppas på en förändring nu, säger Jarno Trulli.

Tyskland, Tyskland, Tyskland

Även på plats tre är det tyskt, Sebastian Vettel från Red Bull.

– Vår bil är riktigt bra, i Q2 körde jag bara ett varv och var snabbast, men i Q3 var Toyota helt enkelt kvickare. Jag ser fram emot loppet, säger segraren från förra veckan.

– Jag tror absolut att de kommer in i depå betydligt tidigare än vad jag gör.

Det enda som oroar honom är hettan och banans påverkan på bromsarna.

– Banan här är välkänd för att den sliter hårt på bromsarna och det kommer att bli enormt svårt att kyla dem när det är så fruktansvärt varmt. Men det är ett problem som vi alla har.

Loppet startar kl 14.00 i morgon, söndag, och sänds på Viasat Motor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1