Marcus Ericsson till Super Nova

avJohanna Mörtberg, Patrick Kipler

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson skriver kontrakt med GP2-team

Marcus Ericsson har nått sitt mål.

Den svenske racingtalangen har skrivit kontrakt med Super Nova-stallet i GP2.

– Det känns jäkligt bra, jag är supernöjd, säger svensken, som presenterades i England i eftermiddag, till Sportbladet.

Klar för GP 2 Marcus Ericsson har skrivit kontrakt med Super Nova. FOTO: ERIC ROXFELT

Teamet har också kontrakterat Josef Kral som blev tvåa bakom Ericsson i den engelska Formel BMW-serien 2007.

– Det känns också bra, vi känner varandra sedan tidigare.

Snack om F1

Spekulationerna har varit många om den svenske racingtalangens framtid sedan han testade Formel 1 för Brawn GP (numera Mercedes) i slutet av förra året. I och med att Michael Schumacher körde GP 2-bil för just Super Nova i veckan började spekulationerna om att Marcus skulle kontrakteras som tredjeförare i F1-stallet. Men så är det inte.

– Nej, jag har ingen deal alls med Mercedes, bara med Super Nova. Jag vet inte riktigt hur dessa rykten har börjat cirkulera.

Kontraktet gäller denna säsong.

– Super Nova kanske inte tillhör de allra framgångsrikaste stallen i GP 2. Men de har ett bra track record och de vinner race varje år. Det kan vara bra att inte börja i ett av toppteamen, det kan göra att jag kan vara lite mer avslappnad, säger en glad Marcus.

Snabb anpassning ett krav

Ericssons mentor Eje Elgh förklarar vilka hinder Kumlaföraren måste lära sig hantera i GP2-serien:

– Det krävs att han anpassar sig till banorna snabbt, och efter vad bilen har ett erbjuda vid tillfället. Att han lär sig att köra bilar som inte alltid är perfekta. Rent fysiskt kommer det vara krävande då det är långa lopp, säger Elgh till Viasat.

Super Novas teamchef David Sears är säker på att hans team kommer att bli konkurrenskraftigt även med två nykomlingar som Ericsson och Kral.

– Jag har varit imponerad av både Marcus och Josef en längre tid. De tog de två främsta placeringarna i Formel BMW och kämpade hårt om titeln, vi har hållit ett öga på dem sedan dess. Som 16-åring kom Marcus utan sin pappa eller någon manager och presenterade sig och sa att han ville köra för oss, det imponerade på mig, säger Sears.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport