Han väntas ersätta Heikki Kovalainen

SPORTBLADET

McLaren-Mercedes vill tillbaka till toppen.

Med en tysk förare.

– Nico Rosberg förtjänar att kallas för F1-riddare, säger Mercedes sportchef Norbert Haug.

Foto: Nico Rosberg.

För McLaren-Mercedes har säsongen varit en besvikelse, den regerande mästaren Lewis Hamilton har skrapat ihop nio poäng, Heikki Kovalainen har fem.

Och nu börjar teamet se framåt – och de planerar förändringar.

– Vi måste se till att vi kan vinna lopp och mästerskap och kan vi göra det med tyska förare är det desto bättre, säger Mercedes sportchef Norbert Haug till Motorsporttotal.

Det betyder troligen att Heikki Kovalainens tid i teamet är över. Finländarens kontrakt går ut efter säsongen och Mercedes som är den störste enskilde ägaren i teamet med sina 40 procent vill ha en tysk förare.

– Jag vill inte utesluta att vi får en tysk förare i teamet. Vi har försökt flera gånger under de senaste tio åren, med Michael Schumacher, Nico Rosberg och Sebastian Vettel, men alla har vid det tillfället haft kontrakt med andra team och det har vi respekterat, säger Haug.

– Men jag har verkligen stor förståelse för att de tyska fansen vill ha en tysk förare hos oss.

”Väldigt intressant”

De senaste veckorna har de ryktats om att Nico Rosberg, vars kontrakt med Williams går ut efter säsongen, är på gång till teamet.

– Jag har en bra position med flera alternativ, McLaren-Merceds är väldigt väldigt intressant alternativ, säger Nico Rosberg till motorsporttotal och han medger att han gärna kör för en tysk tillverkare.

– Det gör att jag får mer uppmärksamhet i mitt hemland alltså Tyskland. Det kan ha betydelse för mig, men det är inte avgörande. McLaren-Mercedes är en möjlighet just nu, men det är Williams och BMW också.

Nico Rosberg är son till den förre finländske världsmästaren Keke Rosberg, men är själv både finländsk och tysk medborgare. Han körde go-kart i samma team som Lewis Hamilton och redan 2007, när Heikki Kovalainen fick kontraktet med McLaren, förhandlade han med dem.

– Jag kommenterar inga rykten, men Nico Rosberg förtjänas att dubbas till F1-riddare. Han har kört fantastiska lopp i år, på Nürburgring körde han upp sig från plats 15 till plats fyra och det med en bra, men inte med den allra bästa bilen i fältet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1