Folkkär Söderling drog storpublik

SPORTBLADET

”Det är sådant här man tränar för”

BÅSTAD. Robin Söderling trodde inte sina ögon när han klev ut på centrecourten i Båstad. Inte en enda stol var ledig på läktarna.

– Det var fantastiskt kul att gå in på banan och känna publikens stöd. Det är för sådant här man tränar alla tunga, tråkiga pass, säger Söderling.

Foto: Söderling jublar.

Robin Söderling är glödhet efter sommarens framgångar och det märktes när han sent i går kväll spelade sin första match i Swedish Open. Under dagen räknade arrangören in 8 500 åskådare, vilket betyder nytt publikrekord.

Den ende som inte verkades trivas på centrecourten var 55:e-rankade Kristof Vliegen.

”Spelade okej”

Västgöten vann med 6–2, 6–3 och avslutade tillställningen med två ess. Matchen var över på 53 minuter, men det betyder inte att den svenske världs­tolvan var helt nöjd med sin insats.

– Jag spelade inte felfritt, men ändå okej. Den första matchen och finalen är oftast de svåraste matcherna i en turnering. Huvudsaken är att jag vann, säger Robin Söderling.

I kvartsfinalen ställs publikfavoriten mot segraren i dagens match mellan kvalspelaren Potito Starace och Nicolas ­Almagro, som slog Marat Safin i sin öppningsmatch.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis