Arakawa vann damernas konståkning

SPORTBLADET

Slutskaja föll – fick bara brons

Turin (TT)

Irina Slutskaja hade chansen att ta sitt första OS-guld i konståkning.

Men ett fall, med poängavdrag som följd, innebar att ryskan fick nöja sig med brons.

Guldet gick till japanskan Shizuka Arakawa.

Det skilde bara 71 hundradelar mellan Irina Slutskaja, Shizuka Arakawa och Saha Cohen efter det korta programmet. Men i det fria programmet höll inte nerverna för varken Slutskaja eller amerikanskan Sasha Cohen. Cohen var först ut av favorittrion och hon åkte spänt. Cohen ramlade två gånger och fick poängavdrag.

Slutskaja, som åkte sist, hade en enorm press på sig. Det var hennes stora chans att ta sitt efterlängtade OS-guld. Det var också möjligheten till ett ryskt storslam efter att de tagit hem gulden i de tre övriga grenarna.

Cohen tog silver

Men Slutskaja visade osäkerhet redan i de första hoppen och efter halva programmet ramlade hon. Ryskan insåg direkt att guldet var borta och när domarnas siffror visades blev besvikelsen ännu större när hon fick klart för sig att det bara räckte till brons.

Cohen tog silvret på poängen 183,36 med Slutskaja på tredje plats med poängen 181,44.

Desto gladare miner var det i det japanska lägret. Arakawa satte hoppen klockrent i sina fria åkning och det artistiska genomförandet var väldigt bra. Åkningen räckte inte bara till ett OS-guld, det blev också ett snyggt personligt rekord med poängen 191,34, hela åtta poäng före Cohen.

TT