”Jag vet inte vad som hände”

SPORTBLADET

Anja knockad i revanschjakten

Foto: Tolva. Anja Pärson fick inte åkningen att stämma i dagens super G - tolfteplatsen svider.

Anja Pärson var ute efter revansch för guldmissen i kombinationen.

Tolfteplatsen i super G svider.

– Jag får rycka lite på axlarna, jag vet inte vad som hände, säger Pärson till SVT.

Anja Pärson jagade revansch i dagens super G, men fick aldrig åkningen att stämma i Fraiteve Olympique-pisten i San Sicario; mellantiderna mot ledande Janica Kostelic skvallrade om att Pärson inte hittade den rätta linjen och flytet.

I mål var svenskan långt efter.

– Jag tyckte det kändes bra. Jag var lite nervös, men jag ville verkligen köra banan, men jag hittade ingen rytm. Ibland blev det för korta svängar, ibland för långa. Jag blev för hängande i positionen.

Kostelic – som sent i går kväll bestämde sig för att köra loppet efter en feberförkylning – såg länge ut att ta ännu en olympisk guldmedalj, men Michaela Dorfmeister gick in som ledare efter ett jätteåk.

Dorfmeister – förstod inte att hon vunnit

Resultattavlan i målfållan uppdaterades inte omedelbart och österrikiskan visste först inte att hon hade vunnit – utan fick beskedet av Kostelic.

– Hon såg sig bara runt och jag frågade vad hon tittade på – du har vunnit, berättar Kostelic för SVT.

Kroatiskan verkade inte speciellt nedstämd över sin egen guldmiss.

– Jag är nöjd med min insats. Hade loppet körts i går när jag var sjuk hade jag inte brytt mig, jag har mina guld - säger Kostelic, med ett imponerande och växande mästerskapsfacit som nu är uppe i nio guld och två silver på de 13 senaste starterna i VM eller OS.

Pärson laddar om för teknikgrenarna

Pärson ska nu försöka att snabbt ladda om inför teknikgrenarna, slalom och storslalom.

– Nu är det helt andra discipliner som kommer, nu går vi ned till 1.55-skidor. Första slalomåket i kombinationen gick bra, så det känns riktigt bra.

Dorfmeister körde in på 1.32,47, med silvermedaljören Kostelic 27 hundradelar efter och bronstjejen Alexandra Meissnitzer ytterligare 32 hundradelar bakom.

Övriga svenska resultat: Nike Bent åkte in på 1.34,41, Janette Hargin på 1.34,48 och Jessica Lindell-Vikarby på 1.34,78.

Anders Burström