HV 71 fortsätter segertåget

SPORTBLADET

Besegrade Mora med 2-1

Mora

HV 71 tog sin tredje raka seger i elitserien när laget vann i Mora med 2-1.

- Det kändes stabilt hela vägen. Denna säsong har vi ett lag som jobbar för varandra och bryr sig om resultaten, sade HV-målvakten Stefan Liv.

Som vanligt stampade Mora gasen i botten redan från första nedsläpp. Därför kom ledningsmålet inte oväntat, och det var dessutom rättvist när Marcus Eriksson satte pucken bakom Liv efter ett snyggt anfall.

För Moras del kom HV-kvitteringen väl snabbt och efter det målet blev matchen jämnare.

Andra perioden var mycket underhållande de första tio minuterna, lagen bytte chanser med varandra och det var bra fart under skridskorna på alla aktörer på isen.

Rindell sur på domaren

HV:s segermål kom i spel fem mot fyra, sedan Ross Lupaschuk dragit på sig en utvisning.

- HV-spelaren trampade på hans klubba, vad skulle han göra? Vi är så nederlagstippade att det sitter i huvudet på vissa herrar, sade Mora-tränaren Harri Rindell uppgivet och syftade på domarna.

Han var också irriterad på domaren Morgan Johansson i slutet av matchen när Eric Johansson fick två plus två minuter för hög klubba.

- Det var inget blodvite, det kan jag garantera. Fyra minuter i slutskedet av matchen, vi fick inte chansen och det var inte huvuddomaren som tog beslutet heller, klagade han.

Minerna var muntrare i HV-lägret. Stefan Liv höll säkert sitt mål fritt från ytterligare påhälsning och HV tog ytterligare tre poäng. Starten av denna säsong liknar inte förra säsongen då HV inte lyckades med mycket.

"Vi är ett bra lag"

- Skillnaden denna säsong är att vi är ett lag, vi jobbar för varandra. Alla nya killar har kommit in i gruppen på ett bra sätt och det märks, sade Liv.

- Vi spelar ett bra försvarsspel och jag har bra hjälp av backarna. Klarar jag första skottet brukar de fixa resten, fortsatte han.

Mora har bara en poäng efter tre matcher och tränare Rindell är inte nöjd. Hans spelare jobbar hårt matcherna igenom men har svårt att få till riktigt organiserade attacker. På frågan om han redan nu har börjat titta efter förstärkningar blev han först tyst, efter lite funderande svarade han.

- Jag får återkomma i den frågan.

Förra säsongen skaffade klubbdirektör Jan Simons spelare som Marian Hossa och Shawn Horcoff till klubben. Frågan vad han har för trumfkort i kavajärmen denna säsong?

Sune Karlsson/TT