- Nu är jag ett bröst fattigare

SPORTBLADET

Skidlandslagets Jenny Olsson om hur hon besegrade cancern

För två månader sedan opererades hon mot cancer.

Nu är Jenny Olsson är tillbaka i skidspåret igen.

- I dag var det väldigt skönt att vara ute och åka, säger hon till SVT.

Foto: vm-femma Namn: Jenny Olsson. Ålder: 26. Längd: 162 cm. Vikt: 58 kg. Klubb: Åsarna IK. Moderklubb: Fagersta Södra IK. Största merit: Femma på VM 2003, 15 km klassiskt.

Just nu befinner sig det svenska längdskidlandslaget på träningsläger i italienska Val Senales.

För Jenny Olsson är det första återföreningen med de övriga i landslaget - och det ser bättre ut än väntat.

- Jag var uppe och såg henne i går (läs onsdag), och hon imponerade verkligen. Hon har kommit längre både på det fysiska och det psykiska planet än jag hade trott, säger förbundskaptenen Inge Bråten till Sportbladet.

Upptäckte en knöl

Det var i mitten av augusti som Jenny Olsson upptäckte en knöl i det högra bröstet som visade sig vare ett förstadie till cancer.

Det blev starten på två jobbiga månader, men nu är hon friskförklarad och redo att påbörja en ny satsning mot världseliten.

- Spontant känns det givetvis svårt att se att Jenny ska kunna komma tillbaka till samma form hon var i innan operationen. Men hon är enormt motiverad och har en enorm vilja, säger Inge Bråten.

Tävlar i vinter

Hur verkar hon må nu?

- Det märks att hon tycker det är väldigt skönt att vara tillbaka. Tanken var att hon skulle åka hem den 24:e, men hon har själv valt att stanna ytterligare en vecka.

När kan hon vara tillbaka i tävlingssammanhang igen?

- Vi hoppas att hon ska kunna vara med och konkurrera i år, men när det blir är för tidigt att säga. Och lyckas hon med det är det väldigt bra gjort.

Carl Johan Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM