Kommunen hotar hoppa av - vill ha sträcka till Karlstad

SPORTBLADET

HAGFORS

Svenska rallyt riskerar att bli av med en miljonsponsor till nästa år.

Karlstad kommun hotar med att hoppa av - om kommunen inte får mer uppmärksamhet.

- Vi vill ha en sträcka till Karlstad och helst en supersprint på travbanan. Får vi inte det går vi nog ur rallyt helt, säger kommunalrådet Håkan Holm (s).

Svenska rallyt har förknippats med Karlstad genom åren. Men de senaste årens milda väder har gjort att arrangörerna tvingats flytta norrut och i dag är Hagfors huvudort. Kvar i Karlstad är i dag bara starten och målgången.

- Vi tycker vi får för lite för våra sponsorpengar på en miljon kronor. Vi får för lite reklam och Karlstad syns för lite i samband med rallyt, säger Holm.

En supersprint

Avtalet mellan Karlstads kommun och Svenska rallyt, som var på tre år, går ut i och med årets tävling. Parterna för en diskussion om framtiden, men från Karlstads kommuns sida är man helt på det klara med vad som krävs för att kommunen ska vara villigt att fortsätta sin sponsring av rallyt.

- Vi vill göra en supersprint på travbanan och vill helst att det ska vara sista sträckan på fredagen så att vi får tillbaka folket till Karlstad.

Vad händer om ni inte får gehör för era krav?

- Det är ett ultimatum att vi får en sträcka, annars går vi ur rallyt helt. Det finns ingen politiker som kan ställa upp bakom ett beslut att fortsätta sponsra arrangemanget om vi inte får det.

"Vill ha en dialog"

Tävlingschefen Christina Lundqvist arbetar för att hitta en lösning och behålla kommunen som sponsor.

- Vi har hela tiden en dialog om hur vi kan lösa situationen så att den blir bra. Men jag visste inte att deras önskemål var förknippat med ett hot. En sprint i Karlstad är jättebra om vi kan hitta finansieringslösningarna för den.

- Jag ser inget problem att lösa en sträcka på travet om Karlstad är beredd att ta kostnaderna för investeringarna.

Hur viktig är Karlstads sponsormiljon för ert arrangemang?

- Med tanke på att vi har en omsättning på knappt 20 miljoner kronor så är den förstås viktig, säger Lundqvist.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport