Allvarlig olycka på cykelklassikern

Kvinna överkörd vid refug – livshotande skador

En otäck olycka inträffade på Flandern runt.

Tidigt in i loppet brakade Johan Vansummeren in i en 65-årig kvinnlig åskådare – som nu ligger i konstgjord koma, enligt tv-stationen Sporza.

– Jag är chockad, säger Vansummeren.

Cykelklassikern och publikfesten Flandern runt i Belgien fick ett mörkt efterspel.

Det var i starten av dagens tävling som den belgiske veteranen Johan Vansummeren, 33, i Garmin Sharp-stallet, vurpade in i en kvinnlig åskådare. Belgaren satt bra med i huvudfältet när kvinnan plötsligt dök upp framför honom vid en refug. Vansummeren hade ingen chans att väja och dundrade rakt in i kvinnan, enligt norska VG.

Hamnade under cykeln

Den tidigare Paris-Roubaix-vinnaren ska ha fått sårskador i huvudet och fördes till sjukhus med nackkrage.

– Det är inte så illa med mig. Jag har en blåtira och fått sy i ansiktet, men det är inte det viktiga nu, säger Vansummeren till belgiska Sporza.

Kämpar för sitt liv

För kvinnan, som slogs medvetslös i kraschen, ska läget vara långt allvarligare. TV-bilderna visar hur hon ligger under Vansummerens cykel. Hon ska vara i livet, men ligger för närvarande i konstgjord koma och väntar på en hjärnoperation, enligt Sporza.

– Jag har ingen vidare lust att gå in djupare på kollisionen, det skulle lätt hamna i en debatt om vems fel det var, säger en chockad Vansummeren. 

Schweizaren Fabian Cancellara vann det prestigefyllda loppet för tredje gången i karriären – efter en rysarspurt. Greg van Avermaet blev tvåa och Stijn Vanderbergh trea.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN