Hamilton ohotad etta – Ericsson 14:e

SPORTBLADET

Lewis Hamilton vann Malaysias GP

1 av 2 | Foto: Hamilton vann Malaysias GP.

Han hade pole position i Australien.

Då bröt han.

I Malaysia startade han först igen.

Då vann Lewis Hamilton.

Säsongens andra F1-lopp i Malaysia inleddes i en 32-gradig värme, men det väntade regnet höll sig borta. Lewis Hamilton tog starten från pole position och han hade också ledningen ända in i mål.

– Det var otroligt roligt att ta båda pole, snabbaste varvet och vinna loppet här när det har varit en sådan svår helg, säger Lewis Hamilton när han står på prispallen efter loppet.

Gammal motor

När Hamilton hade pole för två veckor sedan i Melbourne fick han bryta sedan motorn gått sönder, felet visade sig ligga i en gummislang och man kunde använda samma motor även denna helg och den höll - trots de varma temperaturerna och den höga luftfuktigheten.

– Man svettas redan innan man sätter sig i bilen och det gäller att försöka hålla sig kall och behålla fokus hela tiden trots allt. Vi hade dock perfekta depåstopp, teamet var perfekt i sin information och allt gick riktigt bra.

Vettel på pallen

Bakom honom tog hans teamkollega Nico Rosberg, som vann i Australien, plats två och de fyra senaste årens dominant Sebastian Vettel slutade trea. De båda tyskarna hade en intressant duell redan i den första kurvan, men sedan kunde Rosberg dra i från.

– Det var ett bra lopp, även om det inte var någon bra start från min sida. Jag blev överraskad när jag såg Nico till höger om mig och sedan kom Daniel Ricciardo bakom mig också och jag tappade en plats. Jag försökte komma närmare Nico, men han hittade farten och jag försökte ta bilen in i mål, säger Sebastian Vettel efter loppet.

– Det var riktigt bra att vi fick sluta på en pallplats.

Caterhams båda bilar i mål

För Marcus Ericsson var det ett bra lopp något längre ner i fältet. Han fajtades med Max Chilton, Marussia, ända in i mål och var tillslut en tiondel snabbare än britten på och slutade på plats 14. Hans teamkompis Kamui Kobayashi var som bäst uppe på plats 12 och slutade sedan på plats 13.

Nästa deltävling avgörs i Bahrain om en vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1