Bomben: Jumbon vann mot storlaget

SPORTBLADET

JIK:s Martin Hovlund fyramålsskytt mot Storvreta: ”Skönt att vinna för en gångs skull”

Krisklubben och SSL-jumbon Jönköping har kickat tränaren och blivit av med sportchefen.

Då svarade man för en praktskräll genom att vinna mot Storvreta.

– Det var skönt att vinna för en gångs skull, säger matchvinnaren Martin Hovlund.

Efter noll segrar på tolv matcher fick SSL-jumbon Jönköping nog och kickade finske tränaren Arto Riihimäki.

Då valde också sportchefen Greger Andersson att självmant lämna sin post.

Förändringarna fick omedelbar effekt och under nya tränarduon Mathias Jansson och Zaid Momén svarade JIK för en praktskräll genom att bortavinna mot storlaget och serietrean Storvreta med 8-7 efter övertid.

Gjorde fyra mål

Landslagsmannen Martin Hovlund sköt fyra av målen. Eller ja, till och med fem om man räknar in övertidsavgörandet som dock bokfördes som ett självmål.

– Jag vann bollen i eget hörn, drev över hela banan och flippade in bollen framför mål och den studsade på något och in, säger Hovlund om avgörandet.

– Alltså, mina tre första mål var felträffar, men det här var en sådan dag då det skulle gå vägen för både mig och laget. Nu är man enormt lättad över att äntligen få segra. Vi hade allt att vinna och kunde slappna av i både handleder och huvud. Jag vet inte om Storvreta trodde att det här skulle bli en lördagspromenad, men vi visade vad vi kan i den här matchen.

”Har varit jättejobbigt”

Hösten har annars varit ett stort mörker och trots segern så är Jönköping alltjämt jumbo i tabellen. Laget är åtta poäng efter Växjö som ligger närmast ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det har varit jättejobbigt. Verkligen. Vi har varit med i många matcher men åkt på flera uddamålsförluster. Jag har inget emot våra förra tränare, men förändringen blev en nytändning för alla. Det ser vi idag. Vi visar stor lagmoral som vinner trots att vi ligger under i princip hela matchen, säger Hovlund.

– Men vi är inte nöjda. Det här är ingen tidig julafton. Vi spelar derby mot Mullsjö i veckan och kan vi vinna den matchen så blir det riktig julafton.

Kan ni verkligen klara er kvar?

– Jag har fått den där frågan flera gånger och det är inte kört förrän det verkligen är kört. Halva serien är kvar. Trodde vi inte på det här kunde vi lika gärna lämna WO på resten av matcherna.