Stryk av Langer, 56 – och förlorat vad

AUGUSTA. Bästa insatsen i Masters hittills. Men också ett förlorat vad till Martin Kaymer sedan han sett 56-årige Bernhard Langer gå förbi på leaderboarden.

Henrik Stensons vecka var upp och ner.

– Det känns okej när han avslutar med tre under på Augusta, säger han och ler.

Han avslutade veckan med att gå två slag under par och avancera i resultatlistan till vad som ser ut att bli hans bästa Masters hittills. Men han avslutade också veckan med att förlora ett vad på 50 dollar till tyske Martin Kaymer och detta sedan 56-årige Bernhard Langer, Stensons spelpartner på banan i dag, gått förbi honom på leaderboarden.

Eller, förlora och förlora.

– Man får ju inte betta här, men jag hade betalat om jag hade fått, säger Henrik Stenson och ler.

– Men det känns okej när han avslutar med tre under på Augusta.

”Det räcker inte”

På det stora hela är han nöjd med veckan. Puttningen har varit sådär, men i slutet av den sista rundan gjorde han birdies på 14-15-16 och är just nu 16:e man, en placering bättre än hans bästa notering i Masters.

– Längsta putten jag satte under veckan var på fem meter för par på nian i dag och jag hoppade på birdietåget lite väl sent. Det räcker inte. Men det är en upplevelse att få pegga upp bollen här på Augusta och jag avslutade med flaggan i topp. Jag får ta med mig det, säger Stenson.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN