Stenson: Vinden är precis överallt

AUGUSTA. Vinden på Augusta National skördar allt fler offer.

Henrik Stenson gör sin bästa för att hålla sig kvar i båten och är nöjd med fredagens en runda på par.

– Vinden är precis överallt! Det snurrar mer än slänggungan på grönan, säger han och skakar på huvudet.

Pinnplaceringarna var kanske inte riktigt lika kniviga som under torsdagen, men då saknades vinden.

Det gjorde den inte under fredagen. I stället skördar den offer efter offer och när Peter Hanson vandrade av banan hade han till exempel gått nio slag över par, var totalt femton över och är ute ur Masters som spelare 94 av totalt 97, så med det i åtanke kan man förstå att Henrik Stenson var någorlunda nöjd när han vandrade upp mot klubbhuset efter att ha gått fredagen på par och ligger ett över totalt.

– Jag är nöjd med hur jag spelar och det var bättre i dag än i går, men jag skulle kunna vara fyra-fem slag bättre utan att vara gniden, säger han.

”För lite birdies”

Men det är små marginaler.

Stenson är bara fyra slag efter tredjeplatsen och det kan vända snabbt, speciellt under så svåra förutsättningar.

– Jag har hållit mig ifrån stora katastrofer och har inte skjutit mig ur tävlingen, men ska man göra en bra tävling måste man hoppa på ett birdietåg. Jag gör för lite birdies, säger Henrik Stenson, som visade en hel del känslor på banan.

”De ville visa omtanke”

Bland annat på 17:e hålet, då han mitt i baksvingen blev avbruten av publikvärdarna och ilsken kastade klubban i backen.

– När jag är redo att köra vill jag köra. Då kallar de på mig för att det är en boll i luften på 16:e (kort)hålet där det kan bli en hel del jubel, men jag hör ändå inte vad som händer omkring mig. De ville visa omtanke, men jag gillar inte att gå bak och omgruppera och då blev jag lite sur, säger han och siar sedan om chanserna i helgen.

– Jag skulle kanske inte tömma bankkontot [och spela] på mig, men det är inte över än. Den här banan är så svår, att plötsligt får man en trippel(bogey) kastad på sig.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN