Motorsport

Coma utökade - Peterhansel jagar

Av: 

Anna Andersson

Marc Coma

Foto: Foto: REUTERS

SPORTBLADET

Marc Coma jagar sin fjärde titel.

I ledningen av Dakarrallyt.

– Äntligen var det en normal dag, säger han.

Det var mc-föraren Alain Duclos som vann den sjätte etappen, en specialsträcka på 40 mil och det var en annan sträcka än den som bilarna körde. Det va inte mycket som påminde om sanddyner från i går, istället handlade det om en tekniskt svår sträcka i uttorkade flodfåror och med en stigning på 2000 meter.

Dagen överskuggades dock av beskedet att den 50-årige belgaren Eric Palante omkommit under den femte etappen. Han körde sitt 11:e rally och han hade tagit sig i mål vid fyra tillfällen. Vad som orsakade dödsfallet är ännu inte känt.

Utökad ledning

Alain Duclos tog ledningen efter 120 kilometer och behöll den in i mål. Marc Coma var tvåa och utökade sin ledning totalt, han har nu mer än 42 minuter ner till Joan Barreda-Bort.

– I dag var det en normal dag, inte som de tidigare dagarna. Det var 15 kilometer med svår navigering och det var knepigt att hitta rätt spår, säger Marc Coma.

– Jag är otroligt glad över att det är vilodag i morgon, det är alltid viktigt. Nu är vi halvvägs igenom tävlingen, men det är väldigt lätt att tappa eller ta in 20 minuter.

Ökenräven slog till

Fjolårssegraren Cyril Despres som nu kör för Yamaha hade en bättre dag i dag och var femma i mål, men han är långt efter i den totala sammanställningen.

I bilklassen handlade det om 424 km  och då slog Stephane Peterhansel tillbaka och tog sin andra etappseger före Nasser Al Attiyah och i sammandraget minskade han nu avståndet till ledande Nani Roma till 33 minuter.

I morgon är det vilodag och tävlingen avslutas den 18 januari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally

Dakarrallyt