MMA-stjärnan är efterlyst av polisen

Uppdaterad 2015-04-28 | Publicerad 2015-04-27

Jones inblandad i smitningsolycka

Jon Jones.

Jon Jones jagas efter en smitningsolycka.

Enligt nyhetsbyrån AP har polisen hittat droger i den kvarlämnade bilen.

Vittnen uppger även att han återvände till hyrbilen för att hämta pengar.

”De såg hur han tryckte ner pengar i byxorna och sprang norrut”, skriver AP.

DOKUMENT JON JONES: ”Drömde om att bli polis”

Strax före middagstid i söndag uppges Jon Jones ha kört en hyrbil mot rött och orsakat en olycka med tre bilar inblandad. Han uppges ha varit drogpåverkad.

En gravid kvinna i 20-årsåldern ska ha varit en av förarna och förts till sjukhus med mindre skador – men Jones ryktas ha smitit ifrån platsen.

Polisen i Albuquerque, New Mexico, försökte utan framgång kontakta Jones i stjärnans hem under söndagskvällen, för att undersöka hans eventuella inblandning.

”Hoppas han tar kontakt”

Senare under natten skriver amerikanska medier, bland annat sajten mmajunkie.com, att fallet uppdaterats till att Jones är misstänkt i smitningsolyckan.

– Ja, han är den misstänkte, och vi hoppas att han kommer ta kontakt med oss för att ge sin berättelse, säger polisens talman Simon Drobik till mmafighting.com.

UFC kommenterade händelsen med att de vet om att polisen vill prata med Jon Jones och att organisationen samlar på sig mer information för att kunna kommentera utförligare.

På måndagskvällen kom nya uppgifter kring bilolyckan.

Polisen sägs ha hittat marijuana i hyrbilen som stod i Jon Jones namn.

Nyhetsbyrån AP uppger att vittnen först ska ha sett Jones smita från olyckan, för att sedan återvända till bilen för att hämta pengar.

I blåsväder förr

Det är inte första gången 27-årige titelhållaren i lätt tungvikt hamnar i blåsväder.

2012 ertappades han ha kört påverkad.

Han skapade även rubriker i början av 2015 när han testades positivt för kokain just efter att han försvarat sitt bälte mot Daniel Cormier i UFC 182. Stjärnan dömdes till böter och skrev in sig själv på rehabiliteringsklinik.

Jones mötte Alexander ”Mauler” Gustafsson i en match i Toronto 2013 där Jones vann efter domslut.

Efter att ”The Mauler” knockat Jimi Manuwa var det tänkt att svensken skulle få sin drömretur, men en knäskada satte då stopp.

I stället gick chansen till vinnaren mellan Anthony Johnson och Gustafsson, där svensken bittert förlorade på teknisk knockout i första ronden.

Men om Johnson kommer kunna möta Jones på UFC187 som ska hållas i Las Vegas 23 maj är nu alltså oklart.

Till mmmafighting.com säger dock Johnsons manager Glenn Robinson att han inte hört någonting om att matchen skulle vara avblåst.

Så blev Alexander ”Mauler” Gustafsson en världsstjärna

Följ ämnen i artikeln