"Aldrig någon som applåderat en höjning”

avErik Karlsson

Nunstedt om kritiken från tv-tittarna

Foto: Viasat
”Det här är något väldigt speciellt, vi går in i det absolut starkaste året sedan MTG startade tv3 1987. Då är vi stolta – och vill visa det”, säger Per Nunstedt

I måndags höjde Viasat priset på Viaplay och sina sportpaket – och reaktionerna var många.

I samband med att kanalen presenterade stora delar av sina OS-styrkor kommenterade sportchef Per Nunstedt kritiken.

– Jag har levt i över 40 år och jag har aldrig hört någon som applåderar en prishöjning, säger han.

Det var en nöjd Per Nunstedt som blickade ut över scengolvet i Viasats studio. Där stod nyrekryterade experter som Jenny Kallur, Robin Söderling och Dragomir "Gago" Mrsic tillsammans med programledarna Ola Wenström, Niklas Jihde och Carolina Klüft uppställda för gruppfotografering efter en påkostad presskonferens gjord i form av 40 minuters direktsänd tv.

Är det viktigt att spänna musklerna så här?

– Det här är något väldigt speciellt, vi går in i det absolut starkaste året sedan MTG startade tv3 1987. Då är vi stolta – och vill visa det, säger Per Nunstedt och ler.

”I alla fall en överraskning”

Är det någon expert här du tycker är extra spännande?

– Det är ett härligt gäng, men det är kul att lyssna på vad "Gago" har att säga. Han har en väldigt speciell bakgrund och det är kul med någon skjuter in från sidan på andra sporter.

Är han årets Bollen Valencia?

– Haha, det var du som sa det. Han är i alla fall en överraskning.

Glada miner i dag, annat var det när kanalen i måndags kommunicerade att man höjer priset på sina sportpaket och nättjänsten Viaplay. Flera av Sportbladets läsare berättade om hur de tänkte säga upp sitt abonnemang omedelbart och tv-krönikör Marcus Leifby kritiserade också höjningen:

”Att inte de här stora, moderna tv-husen erbjuder en möjlighet att enbart köpa det man är intresserad av – ett NHL-paket eller ett Premier League-knyte för en hundring eller två – är lika obegripligt omodern som det är osmakligt gnidigt.”

”Ökningen är rimlig”

Vad har du fått för reaktioner?

– Jag har levt i 40 år och jag har aldrig hört någon som applåderat en prishöjning, det ligger i sakens natur. Jag tycker fortfarande ökningen är rimlig sett till det enorma utbudet vi har i år, säger Per Nunstedt.

Har ni märkt många avhopp?

– Vi har en nära kontakt med våra kunder, men sen hur många som droppat av får vi se, det har bara gått några dagar.

Många tycker att man 2016 ska kunna skräddarsy sitt paket, om man exempelvis bara vill se NHL inte ska behöva betala för Premier League och Champions League, hur ser du på det?

–För Viaplays räkning kan jag säga att de ser vilka som kollar på sport och det är ett brett sporttittande. Kollar man Premier League kollar man också på andra sporträttigheter. Det här är den smidigaste lösningen för majoriteten, men sen finns det alltid undantag. Det här är vägen framåt för Viaplay just nu, säger Nunstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM