Ny världsmästare i poker i natt

SPORTBLADET

Regerande svensken lämnade över titeln

1 av 7 | Foto: REUTERS
Joe McKeehen världsmästare.

Joe McKeehen, 24, är ny världsmästare i poker.

Amerikanen vann WSOP Main Event i natt – och 67 miljoner kronor.

Pokern har en ny världsmästare. Efter svenske Martin Jacobsons titel i World Series Main Event i fjol är det nu åter amerikanskt på den största tronen i poker.

På onsdagsmorgonen svensk tid hade Joe McKeehen avverkat samtliga åtta motståndare på finalbordet November Nine.

McKeehen kom till finalbordet som överlägsen chippledare och släppte aldrig taget, i stället slog han ut motståndare efter motståndare och utökade sin ledning.

Jakobson på plats

I slutändan stod det mellan ledaren McKeehen och landsmannen Josh Beckley. Den sistnämndes alla marker åkte in med 4–4 på handen och McKeehen synade med A-10. En tia på floppen och pokerns mest åtråvärda titel tillhör under ett år framåt McKeehen.

– Jag är väldigt lycklig. Det gick väldigt smidigt. Jag hade inte särskilt många svåra beslut. När jag väl hade ett tufft beslut valde jag rätt. Det var min dag i dag, säger han till Youpoker efter segern.

Förutom prestigen vann han även drygt 7,7 miljoner dollar, motsvarande drygt 67 miljoner kronor. Jacobson var även på plats för att överlämna diamantarmbandet – värt drygt 4,4 miljoner kronor – som också tillfaller världsmästaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker