Svenske stjärnans praktfiasko i VM

Regerande världsmästaren utslagen direkt

Martin Jacobson.
Martin Jacobson.

Martin Jacobson klev in i Main Event vid poker-VM i Las Vegas som regerande världsmästare.

Men svenskstjärnan stod för ett praktfiasko – och slogs ut redan den första dagen.

– Jag ser fram emot nästa år, skriver Jacobson på Twitter.

I Las Vegas pågår just nu WSOP Main Event, höjdpunkten vid det som brukar kallas för poker-VM. Ifjol vanns tävlingen av svenske stjärnan Martin Jacobson som även tog hem 74 miljoner kronor i prispengar.

– Har precis köpt in mig till dag 1C av Main Event. Slutar fan inte etta igen, skrev svensken på Twitter innan han klev in i turneringen. En referens till ett inlägg från Mark Newhouse som slutade nia två år i rad.

Han fick dock ”rätt” i sin profetia. VM tog slut redan den första dagen för den regerande världsmästaren. Han klev in under tisdagskvällen svensk tid, och slogs ut tidigt på onsdagsmorgonen.

”En supertrevlig kille”

Enligt arrangörens liverapportering på WSOP.com hade Jacobson det motigt under hela dagen och slogs till slut ut av amerikanen Garrett Gruener.

Svensken gick all-in men synades av Gruener, efter turnen satt svensken med två par, damer och tvåor, medan Gruener satt med par i ess och knektar, vilket gjorde att Jacobson fick lämna.

– Det var en supertrevlig kille, sa Gruener med ett leende efter att ha slagit ut svensken, enligt WSOP.com.

På sociala medier la Jacobson under morgonen ut en kommentar om sin VM-turnering, med en hänvisning tillbaka till hans tidigare inlägg.

– Tyvärr var den där tweeten inte receptet på en ny framgång. Lycka till allihopa. Jag ser redan fram emot nästa år, twittrade han.

55:a som bäst

Turneringen satte punkt för ett misslyckat WSOP för Jacobson, som bara nådde prispengarna vid två tillfällen, för ett sammanlagt värde av 88 000 kronor. Hans bästa placering blev en 55:e plats i eventet $3,000 No-Limit Hold'em 6-Handed.

Bättre har det gått för en del andra svenskar, bland andra har Anders Andersson, som kvalade in via nätet, tagit sig vidare till andra dagens spel.

Main Event spelas till och med tisdag den 14 juli i Las Vegas. De bästa gör sedan upp i ”The November Nine”, ett finalbord som, precis som namnet antyder, spelas i november.

Här har du hela spelschemat och alla resultat från sommarens WSOP. OBS: Extern länk.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln