Calle Lindh

Alpina stjärnskottet Calle Lindh slutar

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Avslutar karriären efter genombrottet: "Inte roligt längre"

Efter den gångna säsongens stora genombrott i världscupen.

Nu väljer alpina landslagsåkaren Calle Lindh att avsluta sin karriär – endast 25 år gammal.

– Vi går miste om en av få åkare som jag tror kan vinna världscupen både i slalom och storslalom, säger herrtränaren Thomas Sjödin i ett pressmeddelande.

Calle Lindh.
Calle Lindh.

Calle Lindh började i landslaget som 19-åring och har haft en karriär fylld av skador, med dubbla benbrott och ett avslitet korsband.

Den gångna säsongen blev hans första hela säsong sedan 2009 – och det var också i år som hans stora genombrott kom.

I säsongsdebuten i Sölden blev det en 13:e plats, men den stora skrällen kom i Åre i december, där han efter första åket låg på 29:e plats och i andra klättrade upp till en sjätteplats, karriärens bästa resultat.

Men nu meddelar Lindh att motivationen inte längre finns kvar och att han har svårt att lägga 100 procent på träning och tävling.

"Inte roligt längre"

– Jag tycker inte att det är roligt längre, med den här livsstilen som tävlande på elitnivå innebär. Klart att skidåkningen kommer att finnas kvar i mitt liv, men inte som det har varit. De framgångarna som jag haft är roligt men de väger inte upp för de uppoffringar som jag känner att jag måste göra, säger Lindh i ett pressmeddelande.

Landslagsledningen beklagar avhoppet.

– Jag tycker att det här är riktigt tråkigt, jag har följt Calle sen han var junior och jag tycker mycket om honom som människa. Vi går miste om en av få åkare som jag tror kan vinna Världscupen både i slalom och storslalom, säger herrtränaren Thomas Sjödin.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Calle Lindh

Alpint