Poker

VM skakas av misstänkt fusk

Av: 

Michal Wolski

SPORTBLADET

Ska ha spelat med märkta kort: ”Fantasier”

Keith Lehr vann VM-turneringen $10,000 Heads-Up Championship och ett guldarmbad under pågående WSOP.

Men firandet överskuggas av att femman Valeriu Coca nu misstänks för fusk vid finalbordet.

– Det är bara fantasier. Spelarna som förlorade är väldigt bra, så de tror att de inte kan förlora mot mig i ett ärligt spel, säger Coca till Pokernews.com.

Valeriu Coca.
Valeriu Coca.

Efter hård kamp mot landsmannen Paul Volpe vann Keith Lehr 334 430 dollar, motsvarande 2,8 miljoner kronor, i prestigefyllda VM-eventet 10,000 Heads-Up Championship under pågående World Series of Poker (WSOP) i Las Vegas.

Men fokus på amerikanens vinst byttes snabbt ut mot misstankar om fusk – där moldaven Valeriu Coca anklagas för att ha spelat med märkta kort mot Connor Drinan.

Moldaven ska ha spelat väldigt sakta, dubbelkollat sina kort flera gånger och uppträtt konstigt mötet igenom.

– Jag är arg, Jag var tvungen att slå tre tuffa motståndare för att möta honom, och då förlorar jag mot den här killen precis innan pengarna. Om jag hade vunnit hade jag varit bland de sista sektion med en bra chans på armbandet och jag hade jobbat hårt hela dagen för att lyckas så jag är väldigt besviken över detta, säger Drinan till Pokernews.com.

WSOP utreder

Drinan, som slutligen förlorade matchen, påstår även att fyra andra spelare – däribland vinnaren Lehr – också reagerat på Cocas beteende vid bordet.

Coca fick 54 545 dollar, motsvarande 454 000 kronor, för sin femteplats.

Turneringsledningen lovar nu att gå till botten med fallet:

– Vi tar alla sådana här anklagelser på största allvar och har redan börjat en utredning för att se vad som hänt. Det pågår redan. En preliminär undersökning av korten visar att det inte finns några märken eller användning av något otillåtet, säger Seth Palansky vid WSOP:s informationsavdelning till Pokernews.com.

Förnekar allt

Enligt Pokernews.com har anklagelser om fusk kantat Cocas karriär tidigare, han ska ha stängts av från flera casinon i Prag under våren 2014.

Moldaven själv förnekar i en intervju med Pokernews.com att han skulle ha fuskat med märkta kort i WSOP.

– Jag förstår inte hur de kan tro att det är möjligt. Jag har inga metoder för att märka kort eller andra trick, säger han till Pokernews.com.

– Det är inte gentlemannamässigt att förlora och sedan skrika på fusk. De är inga gentlemen. De förlorade och då tror det att de måste blivit lurade. De letar bara efter ett sätt att förklara hur så starka spelare kan förlorar mot en svagare.

World Series of Poker (WSOP), pokers eget VM, avgörs under sommaren i Las Vegas. Här har du hela spelschemat och alla resultat. OBS: Extern länk.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker