Norén förbi Stenson på världsrankningen

Foto: Gregory Bull/AP/TT
Alex Norén (bilden) har passerat Henrik Stenson på världsrankningen. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Sveriges bäste herrgolfare heter inte längre Henrik Stenson – i alla fall inte enligt världsrankningen.

Efter Alex Noréns framfart i Austin har ett blågult tronskifte inträffat.

Henrik Stenson passerade Peter Hanson på rankningen sommaren 2013 och var som bäst rankad tvåa i världen under delar av 2014 och 2015.

På den svenska golftronen satt Stenson länge säkert. Men under det senaste året har Alex Norén flåsat honom allt mer i nacken på världsrankningen – och nu är den 35-årige stockholmaren förbi.

Noréns tredjeplats i världstourtävlingen i matchspel gav en rejäl dos rankningspoäng, vilket med nöd och näppe räckte för att kravla sig upp högre än Henrik Stenson på rankningen. Norén är rankad 14:e på 5,1105 poäng medan Stenson skuggar på 15:e plats och 5,1040 poäng.

Tävlingsfri vecka

Det är med andra ord inget betryggande försprång Norén har och redan om en vecka kan Stenson vara tillbaka som blågul etta. 41-åringen, som stod över matchspelstävlingen i Austin, firar påsk genom att som vanligt spela Houston Open i ett genrep inför US Masters på Augusta National nästa vecka. Norén har i stället lagt in en tävlingsfri vecka i schemat inför årets första major.

Veckans klättring på rankningen gör Bubba Watson. Amerikanen lyfter från 39:a till 21:a efter matchspelssegern i Austin, Texas.

Svenskarna som vunnit på PGA-touren i golf 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

PGA-touren

Golf