PGA-touren

Norén trea efter knapp förlust i semin

Av: 

TT

SPORTBLADET

Alex Norén spelade drömgolf i semifinalen i den prestigefyllda matchspelstävlingen i Austin, Texas. Problemet var att amerikanen Kevin Kisner hade en glödhet putter.

Svensken förlorade på det första särspelshålet – men vann matchen om tredjepris.

Norén förlorade det första hålet och det krävdes fem raka birdie för att han skulle kvittera matchen. Svensken tog ledningen på det åttonde hålet men Kisner gjorde en eagle på det tolfte och utjämnade igen. Då hade Norén tack vare ett strålande spel med järnklubborna haft en handfull lägen att dra ifrån – men bränt flera sänkbara puttar.

Spelarna följdes åt fram till det 18:e och sista hålet, där Norén tack vare ett klart bättre inspel skaffade sig ytterligare en bra chans att avgöra – den sista, skulle det visa sig – men brände ännu en putt från lite mer än två meter.
Duellen gick till särspel och där vann Kisner på det första hålet, det tolfte, efter en grovt missad långputt av Norén.

– Det var tufft. Han slog upp bollen nära hela tiden men jag satte puttarna när jag behövde det, sade Kisner i Viasats sändning.

Bubba överlägsen i finalen

Bubba Watson vann den andra och helamerikanska semifinalen mot Justin Thomas med 3/2. Den dubbla US Masters-segraren hindrade därmed sin 15 år yngre landsman att ta över positionen som världsetta.

Watson var överlägsen i finalen och besegrade Kisner med 7/6. Norén slog Thomas med 5/3.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

PGA-touren

Alexander Norén