Efter dödshotet – Anrell till ny attack

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Lasse Anrell mottog dödshot efter att ha gått till attack mot den norska dopningen i en krönika.

Nu fortsätter han med kritiken.

– Längdskidåkningen dör inför våra ögon, skriver han i NWT.

Rapporteringen kring norsk skidåkning har varit massiv den senaste tiden. Förutom den ifrågasatta astmamedicin-användningen och fallet med Martin Johnsrud Sundby har det varit Therese Johaugs dopningsfall som dominerat.

En av dem som gett sig in i den heta debatten är den tidigare Aftonbladet-krönikören Lasse Anrell. I en krönika i Nya Wermlands-Tidningen gick han till hård attack mot Norge och skrev bland annat att ”norsk skidåkning stinker som laboratoriet hos Mühlegg”.

LÄS VIDARE

Dödshotades

Efteråt fick NWT in ett dödshot mot Anrell, skrivet på norska. Brevet lämnades in till polisen och chefredaktören Staffan Ander berättade då för Sportbladet att det stod något om att ”kommer du till Norge så blir du ett huvud kortare”.

Nu går Anrell på nytt hårt åt vårt grannlands skidlandslag – än en gång i en krönika i NWT.

Han skriver bland annat att längdskidåkningen håller på att dö på grund av den norska överlägsenheten och fusket.

"Nation av fuskare

"Hade Johaugs steroidtorsk varit en enskild händelse hade nog världen kunnat förlika sig med det, men när det kommer dagar efter att hela den samlade astmaexpressen som är det norska längdlandslaget avslöjats så klär det totalt av norsk skidåkning. En nation av fuskare", skriver han i NWT.

Att Therese Jouhaug 'skyller' på salva på läpparna tycker Anrell är en normaldålig ursäkt.

"Det tog tio dagar att komma på den. Efter tio dagars funderande gråter Johaug och slår näven i bordet och anser fortfarande att hon är oskyldig".

Han menar också på att sporten "som förgyllde våra outhärdliga vintrar är nu tristare än en tepaus i cricket" och fortsätter:

"Frågan är om ens en pånyttfödd Charlotte Kalla eller en Stina Nilsson kan rädda den".

Publicerad: