Hamiltons tredje raka seger på hemmaplan

SPORTBLADET

Mästaren jagar VM-ledningen - Rosberg förlorar andraplatsen

Lewis Hamilton gjorde det igen.

Han tog sin fjärde seger på Silverstone och är en poäng från VM-ledningen.

– Det är helt fantastiskt, jublar den trefaldige mästaren.

Det regnade under starten av Storbritanniens GP och det tog fem varv innan säkerhetsbien lämnade fältet. Banan torkade upp allt eftersom, även om det länge fanns lömska, blöta ställen kvar. Det överraskade flera förare som gjorde misstag i den första kurvan.

Lewis Hamilton hanterade situationen bäst av alla. Han tog ledningen från pole position och sedan säkert körde hem sin fjärde seger på Silverstone. Hans tredje på lika många år.

– Jag är glad över att det fina engelska vädret visade sig. Det  var fint när vi körde formationsvädret och sedan öppnade sig himlen. Det var otroligt svårt att köra i regnet, även om det torkade upp snabbt. Det var viktigt att inte göra några misstag, säger Hamilton på prispallen.

– Men detta är det som jag älskar här, det är aldrig enkelt att bara glida runt banan. Storbritanniens GP är alltid en stor utmaning.

Efter segern är två senaste årens mästare nu bara en poäng från VM-ledningen, men inte ens halva säsongen är avgjord.

– Jag gjorde verkligen allt jag kunde för att spara motorn, säger Hamilton.

– Jag är inne på den sista och jag ligger lite dåligt på det.

Hamilton har haft problem med motorn under året och bytt så många gånger som han är tillåten att göra . Det gör att han riskerar att drabbas av minst ett straff under den återstående delen av säsongen. Varje förare får använda fem motor under året, för varje ny motor därefter flyttas föraren tillbaka tio platser i starten.

Rosberg straffad

Hans Mercedeskollega Nico Rosberg körde in som tvåa, men får ett tidstillägg på tio sekunder av domarna i efterhand för att teamet hjälpte honom med information över radion vilket är förbjudet. Det gör att han förlorar andraplatsen, Mercedes kommer dock att lämna in en protest.Teamet har 96 timmar på sig.

Max Verstappen körde in som trea, men Rosbergs straff gör att han slutar som tvåa. Det var 18-åringens tredje pallplats på sex lopp med Red Bull.

– Det var rätt tufft i början, sedan körde jag om Nico och det gick bra, jag tog till och med in lite på Lewis, säger Max Verstappen på prispallen.

– Men jag tror att jag bytte mina däck ett varv för tidigt och sedan kunde jag inte svara när Nico gick om i slutet av loppet.

Daniel Ricciardo, Red Bull, körde in som fyra och Kimi Räikkönen, Ferrari, som femma.

Tungt för Ericsson

Trots kraschen i går kom Marcus Ericsson till start i Storbritanniens GP, men han bröt tävlingen på det trettonde varvet sedan han drabbats av motorproblem.

– Det var någonting med motorn som inte fungerade. Jag fick rätt så mycket problem efter det att jag var inne i depån. Jag försökte attackera Kevin Magnussen, men motorn gick orent och jag gick in i depå, men de kunde inte fixa det, säger Ericsson till Viasat Motor.

– De är klart att det har varit en tung helg, men samtidigt tycker jag att farten fanns där. Det var otroligt skönt att få köra efter kraschen i går, jag tycker att farten fanns där och körningen också. Det ska jag ta med mig till Budapest.

Sauber finns inte med under testerna som genomförs på Silverstone i veckan, utan nästa uppgift blir Ungerns GP den 22-24 juli. Två deltävlingar återstår innan det är dags för sommaruppehåll i augusti.

 Se fler highlights på viasatport.se

ARTIKELN HANDLAR OM