Kallur: Inte rätt att ryssarna får tävla...

SPORTBLADET

Kallur om OS-formen, att inte få möta Harrison och Ryssland

Foto: TT
Susanna Kallur är på plats i Karlstad för Karlstad Grand Prix. Sedan åker hon till OS.

KARLSTAD. Sanna Kallur blir starkare för varje dag som går.

Nu ska hon göra allt hon kan på sitt tredje OS.

– Bara vara där är inte riktigt min grej, säger Sanna kallur.

Efter många tuffa år med skadeproblem är Sanna Kallur tillbaka på den absolut högsta nivån, efter att ha gjort comeback i våras. Under onsdagen springer hon Karlstad Grand Prix för att sedan åka till Rio och OS. Formtoppen är på väg.

– Efter den här tävlingen börjar jag träna lite lättare igen. Det är några tuffa pass kvar, men sen lättar det för att forma till en liten topp av det här, säger 35-åringen.

”Svävar på moln”

Det var längesen som häcklöperskan var i den formen hon är nu, och det var längesen hon kunde få ut så mycket av sin kropp.

–  Det ska bli spännande att se hur kroppen reagerar på tuffare träning, som jag inte kunnat köra på mycket länge. Nu har jag tränat lopp över tio häckar och det var nio år sedan sist. Förr kunde jag ta det mesta mer för givet. Nu är jag överlycklig över att kunna göra ett pass innehållande två gånger tio häckar. Klarar jag av det så svävar jag på moln sen, säger Sanna Kallur.

Och benet, det känns bra.

– Det känns som att det klarar av mer och mer belastning, det är nästan det viktigaste, att få kontinuitet, säger Kallur.

”Det är tragiskt”

Sanna Kallurs mål med OS är att få ut max av sig själv. Hon vill inte spekulera i några tider, men hon vet vad hon vill få ut.

– Bara vara där är inte riktigt min grej. Det är klart att jag vill känna att jag tror att jag fått ut det jag tror finns i kroppen. Att jag tar steg i rätt riktning, säger häcklöperskan.

En som hon inte kommer få möta på OS är Kendra Harrison. Amerikanskan slog världsrekord på 100 meter häck 22 juli, men kom endast sexa på amerikanska mästerskapen.

–  Det är tragiskt såklart. Synd. Jag vet inte vad hon gjorde på Amerikanska mästerskapen. Det måste vara det absolut tuffaste som finns, att ta plats i damernas hundra häck i det amerikanska laget, säger Kallur.

”Man blir mörkrädd”

De ryska friidrottarna är avstängda från OS men Ryssland som nation får tävla i andra grenar. När det gäller dopningshärvan har Sanna Kallur delade åsikter.

– Det är styrt sådär uppifrån och enligt de här rapporterna så blir man ju verkligen mörkrädd. Sen kan man inte peka ut enskilda, det ska man akta sig för att göra.

Tycker du att det är rätt att ryska idrottare får tävla?

– Nej, det tycker jag inte. Nej, vi pratar inte om sådant tråkigt, säger Sanna Kallur. 

ARTIKELN HANDLAR OM