Förra MFF-spelaren har tagit upp kampen: ”Kul att jaga dom”

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. BK Häcken tog ett rejält kliv i tabellen från åttonde till femte plats.

Spelare och ledare har fått hopp om Europacupplatser.

Segerskytten Alexander Jeremejeff ställer in siktet på sitt förra lag, Malmö FF.

– Det är kul att jaga dom, säger han.

I våras tillhörde han guldtippade Malmö FF. Men i brist på speltid vände Alexander Jeremejeff tillbaka till BK Häcken.

Efter höstens matcher är han nöjd med beslutet.

Målet mot Trelleborg under måndagen gav Häcken tre poäng och vittring uppåt i tabellen.

BK Häcken är nu femma, sex poäng efter Malmö FF. Det finns ett visst hopp på topp fyra, där möjligheten till en eventuell Europacupplats kan finnas.

– När jag kom var det lite halvsnack om att undvika kval, nu snackar vi om Europacupplatser. Det vänder fort.., säger Alexander Jeremejeff.

Tränaren Andreas Alm kommenterade läget i tabellen så här efter segern:

– Tabellmässigt har vi fördelen att många säger att vi liksom är skräp och det är väl fine. För vi har gått de första tio och de andra tio matcherna jämt på 15–16 poäng. Sen har vi gjort fantastiska matcher och torskat matcher borta mot lagen som ligger före oss.

Han pekade också på fördelen att ha lag som Malmö FF (fyra) och IFK Norrköping (trea) kvar på hemmaplan.

Att jaga just Malmö FF kittlar lite extra för anfallaren Alexander Jeremejeff.

– Fotbollsspelare vill spela matcher och det gjorde jag inte i Malmö, det var mest ut och in och när jag väl spelade var jag inte i rytm och det gick inte så bra. Jag vet vad jag får här, det är attackfotboll. Det passar mig, säger han och konstaterar under samtalet:

– Det är svårt att göra mål från bänken....

– Det kändes riktigt bra även i Malmö innan jag drog även om jag inte fick till det spelmässigt. Jag ville dra. Jag kände att det spratt i benen. Den här rollen som jag har här passar mig lite bättre. Att vara spets och trycka ner deras backlinje och hitta löpningar istället för att  vara lite mer tia som jag var i Malmö ett tag, utvecklar han.

Häcken hade en spelmässig dominans från start mot bottenlaget Trelleborg i allsvenskan. Daleho Irandust var pigg och initiativrik från start. Det var också han som gav Häcken ledningen i den 18:e minuten då han fann en fri yta till vänster i Trelleborgs straffområde och placerade sitt avslut distinkt i bortre.

Repliken från Trelleborg var dock kvick.

Erik Andersson som kom i "andra-fas" och kunde kvittera med ett distansskott.

Dominansen från hemmalaget fortsatte i andra halvlek, även om Trelleborg hade sina lägen att ställa till det för hemmalaget.

I våras när lagen möttes gjorde Paulinho tre mål, men det märktes att Trelleborg gjort den läxan. Imponerande insatser inte minst från Isak Jönsson i backlinjen, en spelare som nyligen tagit klivet från division 2. Han låg tajt på Häcken-stjärnan, utan att gå bort sig.

Men till slut blev trycket för hårt mot Trelleborg.

”Man får hitta en yta och fiska lite”

Häcken tog ledningen för andra gången i matchen när Alexander Jeremejeff tryckte in returen från Marko Johanssons räddning på Paulinhos nick.

Målet räckte för seger för Häcken som inte kunde få hål på målvakten Marko Johansson, som var stark i mål. Enligt Alexander Jeremejeff var det svårspelat för Häcken, då Trelleborg drog ner på tempot vid fasta situationer.

Var det irriterande?

– Man bara står där och väntar. Men man får ha lite tålamod, säger han.

För Trelleborg innebar förlusten att laget parkerar sist på 13 poäng. I och med Sirius poäng mot Hammarby är klivet till kvalplats nu fem poäng.

– Det är klart att det är tufft, jag tycker vi gör en okej match, säger Zoran Jovanovic till CMore.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM