Supersviten: 14 raka

avJonas Gustavsson

Storvretatränaren: Bästa laget någonsin

Foto: BILDBYRÅN

Storvreta har glömt hur det är att förlora i slutspel. Uppsalalaget tog 14:e raka slutspelsvinsten när man efter tre klara viktorior slog ut Linköping i kvartsfinal.

– Vi älskar att vinna, det är som en drog vi är beroende av, säger tränaren Thomas Brottman.

Storvreta dominerar svensk innebandy just nu.

Seriesegrarna gjorde processen kort med uppstickaren Linköping i kvartsfinalen. 5-1-segern i den tredje matchen konkluderade svepningen, och totalt sköt Storvreta 23 mål i matchserien.

– Det har gått enligt planerna. Vi har fått göra jobbet, men vi är helt klart en storlek större. Här i tredje matchen kunde vi gjort sex mål till med lite skärpa, säger tränaren Thomas Brottman.

Segern innebär också att Storvreta vunnit 14 raka slutspelsmatcher. Senast man förlorade var den första semifinalen mot Warberg 2010, sedan vann man tre raka matcher och finalen, och ifjol gick man obesegrade genom hela slutspelet.

Brottman tog över laget ifjol, och är således obesegrad i slutspelet med Storvreta och han har nu tio raka slutspelssegrar.

– Vi har tagit ett steg till som lag. Spetsen är minst lika bra som ifjol, men framförallt bredden är mycket bättre. I seriespelet har det varit si och så med spelet, men som vanligt så levererar vi i slutspelet, säger han.

Med två raka guld, en färsk serieseger, 14 raka slutspelsvinster och en imponerande kvartsfinalserie mot Linköping är den stora frågan om något lag har förmågan att knäcka Storvreta.

Och frågan är om inte laget – med superfemman Jesper Berggren, Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg, Mika Kohonen och Hannes Öhman i spetsen – inte är ett av de bästa lagen någonsin i svensk innebandy.

– Det är givetvis svårt att jämför årgångar, men elitinnebandyn idag är jämnare än förr och det är en jävla prestation det här laget svarat för de tre senaste åren. Jag kan skriva under på att det är det bästa laget någonsin i svensk innebandy, säger Brottman.

– Men vi är inte oslagbara och vi ska inte få hybris. Men vi älskar att vinna. Det är som en drog vi är beroende av.

■ ■ ■

Johannes Skog är en humörspelare ut i fingerspetsarna. Och i slutspelet har han vaknat på rätt sida.

Den vasse målskytten sköt fyra mål för sitt Falun när Helsingborg besegrades med 10-5. Lagen följdes åt till 3-3 innan Falun sköt fyra raka mål och avgjorde tillställningen.

Falun leder nu kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.

■ ■ ■

Norske stjärnan Ketil Kronberg sköt tre mål när Dalen vann med 5-0 mot Caperiotäby i den andra kvartsfinalen, och han följde upp det med ytterligare en briljant insats när den tredje kvartsfinalen vanns med 10-4.

Kronberg sköt fem mål och noterade två assist – och kedjan med Kronberg, Johan Samuelsson och Andreas Carlbom låg bakom nio av tio mål.

Dalen leder med 2-1 i matcher och kan avgöra på hemmaplan i nästa match.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy