Annas motorlista

avAnna Andersson

Publicerad:

Svensk Le Mans-förare toppar veckans lista

1) Nic Jönsson

Vem? Jo, den enda svensken som kör helgens klassiska 24-timmarslopp i Le Mans. I år är det dags för det 80:e loppet och ungefär 250 000 åskådare väntas följa evenemanget. Den största svenska framgången nådde Stefan Lill-Lövis Johansson när han vann tävlingen 1997 tillsammans med Michele Alboreto och Mr Le Mans Tom Kristensen som vunnit åtta gånger. Kristensen kör även i år och är en av favoriterna med sin Audi.

2) Lewis Hamilton

Sju F1-lopp. Sju segrare. Lewis Hamilton gick upp i ledningen av denna historiska VM-säsongn när han och McLaren vann i Montreal. Nästa lopp avgörs på söndag om en vecka.

3) Jorge Lorenzo

Leder MotoGP inför helgens lopp på Silverstone och han har förlängt kontraktet med Yamaha till och med 2014.

4) Fredrik Lindgren

Seger i Göteborg och tvåa i Köpenhamn bakom Jason Crump. Det gör att hans sjätteplats i VM-sammandraget är Sveriges bästa placering. Greg Hancock leder mästerskapet och nästa deltävling avgörs i Polen under midsommarhelgen.

5) Fredrik Ekblom

Han och Volvo leder TTA inför dagens tävlingar på hemmaplan, stadsloppet i Göteborg. För övrigt kör Alx Danielsson återigen för Brovallen Design.

6) Johan Kristoffersson

Leder STCC när det nu är dags för tävlingar på Sturup raceway, men han utmanas av Rickard Rydell som var riktigt vass senast och bara är fyra poäng efter.

7) Will Power

Leder Indy Car, men någon resa till Kina blir det inte. Tävlingen som var planerad till den 19 augusti har ställts in, möjligen blir det ett ersättningslopp senare i höst.

8) Kenneth Hansen

Den 14-faldige europamästaren i rallycross ska köra X-Games  i samma team som Sebastien Loeb. De båda utmanar den amerikanske megastjärnan Travis Pastranas - segraren kan titulera sig the best of the best.

9) Svenska rallyt

Blir den andra deltävlingen i VM 2013. Monte Carlo inleder säsongen, kalendern ser ut som i år, med den skillnaden att det 2013 blir rally i Australien och inte på Nya Zeeland som i år.

10) Bernie Ecclestone

Diskuterar en eventuell framtid för F1 i Thailand. Målet är ett race 2014, men redan i år blir det ett populärt motorevenemang i landet. I december ska Bangkok vara värd för Race of Champions och Sebastian Vettel är den förste föraren som är klar för den tävlingen.

Motorstopp

Annas lista

Under tider med fotbolls-EM, friidrotts-EM och OS finns det inte mycket plats över. Därför tar motorsidan semester fram till den 18 augusti.

Då är Annas motor tillbaka.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM