LeBron James: ”Det är en slavmentalitet”

Superstjärnans attack mot ägarna: ”En grupp vita män”

avMartin Tolén

LeBron James gästade i går ”The Shop”.

Då gick han till attack mot NFL.

– Det är bara en stor grupp vita män som äger sina lag och har en slavmentalitet, säger James enligt ESPN.

Under gårdagen sändes LeBron James egna tv-serie ”The Shop” på amerikanska HBO med NBA-stjärnan själv som gäst tillsammans med NFL-spelaren Todd Gurley, till vardags stjärna i Los Angeles Rams.

Då svarade James för en attack mot ligan NFL och ägarsituationen vilket skapat rubriker borta i Nordamerika.

– I NFL är det bara en stor grupp vita män som äger sina lag och har en slavmentalitet. Det är som att: ”Ni ska fan göra det ni blir tillsagda annars kan ni dra åt helvete”, säger James och fortsätter:

– Det är spelarna som håller skeppet flytande. Vi ser till att det fungerar. Om varje söndag skulle vara utan Todd Gurley eller Odell Beckham Jr skulle det inte fungera. Då finns det ingen amerikansk fotboll. Och det är samma i NBA.

”De ser potentialen”

James menar att NFL-ägarna pushar sina lag och spelare för hårt och att det inte finns någon som tänker på framtiden.

– Skillnaden mellan NBA och NFL är att NBA kan se vad en spelare kommer att bli. De ser potentialen i spelarna. I NFL är det som att man tänker: ”Vad kan du göra för mig den här söndagen, måndagen eller torsdagen? Och om du inte kan göra något så släpper vi dig och går vidare”, tycker LA Lakers-stjärnan.

Just nämnde Todd Gurley är beredd att hålla med om James resonemang.

– Det är som jag brukar säga: Din bästa egenskap är att vara tillgänglig. Det handlar verkligen om vecka för vecka, det finns inte att man pratar om framtiden och år för år, säger Gurley.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

NFL