Halls knock – en snackis i kampsportsvärlden

SPORTBLADET

Här är knocken som har blivit en snackis i kampsportsvärlden.

Adam Cella föll till golvet som en klubbad säl efter Uriah Halls reptilsnabba spark.

– Det blev en konstig känsla i lokalen, säger svensken Tor Troeng som satt på läktaren.

Uriah Halls brutala knock av Adam Cella sprids just nu som en löpeld på bland annat youtube. Klippet kommer från dokusåpan The Ultimate Fighter där MMA-proffs från hela världen samlas för att i tureringsform göra upp om ett åtråvärt kontrakt med UFC. I avsnittet kommenterade UFCs president Dana White sparken.

– Det där var en av de brutalaste knockarna jag sett under alla mina år i branchen, definitivt den värsta i The Ultimate Fighter.

Satt på läktaren

En av deltagarna i programmet är svenske Tor Troeng som Sportbladet skrev om inför premiären. Tor coachades, precis som Hall, av UFC-stjärnan Chael Sonnen och satt på läktaren när det hände.

– Den första känslan var ju att det var en fantastiskt snygg knock. Men sedan blev det en konstig känsla i lokalen. Alla blev tysta och det var som om verkligheten slog till en. Vi bodde ju alla med Adam där och man ville ju veta att allt var bra. Som tur är klarade han sig ju utan allvarliga skador, säger han.

”Väldigt duktig”

Uriah Hall har uppmärksammats i serien, bland annat för sina sparkar, men också han var tagen av stunden.

– Han är väldigt duktig. Han påverkades också av knocken, det kommer över en i de där stunderna. Det var verkligen skönt att det inte var någon fara med honom, säger Tor.

✓ Se knocken här