”Det var för att vi inte var tillräckligt bra”

SPORTBLADET

Bjudningar fällde Modo

1 av 10 | Foto: BJUDNING 1

Slarv och utvisningar avgjorde i Karlstad.

Färjestad vann den första kvartsfinalen med 4-2 efter en rad bjudningar från Modo.

– Det var för att vi tog utvisningarna och det var för att vi inte var tillräckligt bra, säger Modos Samuel Påhlsson till C More.

Modo gjorde det lite väl svårt för sig i den första kvartsfinalen mot Färjestad. Två bjudningar i försvarszon och två långa boxplay gjorde att FBK kunde vända 1-2 till en 4-2-seger.

– Det var för att vi tog utvisningarna och det var för att vi inte var tillräckligt bra. Det var fyra minuter, det är inget snack om det. De ger oss fyra där, det är inte mer med det, säger Modos Samuel Påhlsson till C More.

Bjudning av Starkbaum

Efter bara några minuter av matchen dumpade Magnus Nygren en puck i i mittzon och den hamnade nere vid sargen bakom Bernhard Starkbaum. Modomålvakten åkte ut för att ta hand om pucken, men missade den och istället kunde en överraskad Per Åslund skicka in 1-0 i öppen kasse.

– Man tycker lite synd om honom (Starkbaum), han går ut och så studsar pucken lite oturligt nere i sargen och han är inte med på studsen ut där, säger C More-experten Anders "Ankan" Parmström.

Trots det tidiga underläge kunde Modo vända i den första perioden. Bara minuter efter ledningsmålet kvitterade Niklas Sundström och efter 10:04 gav Marcel Müller bortalaget ledningen med 2-1.

I den andra perioden rök Müller ihop med Martin Röymark och slogs på isen. Det slutade med ett fyra minuters långt powerplay för FBK och hemmalaget kvitterade till 2-2 genom Chris Lee.

”Vi är beredda”

I inledningen av sista perioden åkte Dave Spina på två plus två för hög klubb. FBK:s Per Åslund gjorde 3-2, hans andra mål för kvällen.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid kom nästa bjudning. Richie Regehr slarvade bakom egen kasse och Mikael Johansson kunde lira fram till Marius Holtet som satte 4-2.

– Riktigt skönt att vi fick igång det direkt. Viktigt med en seger i första matchen. Vi är beredda på att det kommer att bli tufft på torsdag så det gäller att vara på tårna direkt, säger Per Åslund till Sportbladet.

Kvartsfinal nummer två spelas i Örnsköldsvik.

– Det som talar för oss på torsdag är att vi har hemmafördel och nu är det bara att glömma den här matchen och nu ska vi fokusera på hur vi ska spela, säger Niklas Sundström till Sportbladet.