Thorgren kan missa X Games

Av: 

TT

Sven Thorgren slog i bakhuvudet under träning och drabbades av en lättare hjärnskakning.
Därför missade han finalen i världscupen i Laax.
– Vi kunde inte ta någon risk att låta honom starta, säger förbundskaptenen Joakim Hammar.
Det finns en risk att han missar X Games.

Den svenske snowboardstjärnan har verkligen otur i just Laax. Det var där han bröt nyckelbenet under träning förra året, en skada som stoppade honom från de olympiska spelen i Pyeongchang.
När han visade storform – han var bäst i slopestylens semifinal – var det dags för en ny motgång.

Trillade och slog i huvudet

– Han fick en smäll på finalträningen, han trillade av första railet och slog i bakhuvudet lite. Det är inte så allvarligt men han uppvisade lite hjärnskakningssymtom, säger förbundskapten Joakim Hammar till TT.
Tillsammans med tävlingsläkaren tog Hammar beslutet att stryka svensken från finalen.
– Han var sugen att starta och det kunde han kanske ha gjort, men har man slagit i huvudet en gång kan man inte göra det en gång till.
TT: Behöver Thorgren uppsöka sjukhus?
– Nej, han mår tillräckligt bra för att inte behöva göra en scanning av hjärnan på plats här, men det blir uppföljningar. Jag har varit i kontakt med vår egen läkare och det kommer att göras uppföljningar med honom de närmaste dagarna.

"Känner sig helt okej"

– Förhoppningsvis går det över ganska snabbt. Han mår bra och känner sig helt okej. Det var mer av säkerhetsskäl jag inte kunde låta honom starta, säger Joakim Hammar.
Redan nästa vecka är det dags för X Games, sportens mest prestigefyllda tävling, i Aspen, USA. Om Thorgren kan köra redan då vill Hammar låta vara osagt.
– Vi måste göra en utvärdering och se hur det utvecklar sig de närmaste dagarna. Man kan inte säga varken det ena eller det andra just nu.
I Sven Thorgrens frånvaro vann amerikanen Chris Corning finalen på 89,10 poäng. Måns Hedberg, ende svensk i finalen, kom på 8:e plats med 56,80 poäng.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.