”Skrek att vi måste få slut på det här”

Prisutdelaren vägrade gå av scenen – tvingade SVT att kasta om hela tablån

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

SVT fick kasta om hela sin tablå efter Börje Andersson-Junkkas tal på Idrottsgalan.

Först sedan programledaren David Sundin sagt till prisutdelaren två gånger gick 82-åringen av scenen.

– Plötsligt skrek de i örat på mig: "Du måste gå upp, du måste få stopp på det här”, säger Sundin till Expressen.

Idrottsgalan var förberedd och tajmad in i minsta detalj inför SVT:s stora sändning på måndagskvällen. En planering som föll redan vid den första prisutdelningen.

Fotbollsprofilen Börje Andersson-Junkka klev då upp som prisutdelare för att säga den magiska meningen ”och de nominerade är”. En mening som dröjde, och dröjde, och dröjde.

”Det hjälpte inte”

82-åringen höll ett så långt tal att programledaren David Sundin till sist tvingades säga till men det fick inte stopp på Parkalompolo-profilen, som själv belönades med Sportspegelns eget pris vid förra årets gala. Istället fortsatte Börje Andersson-Junkka att tala och valde när han själv fick slut på saker att säga att erbjuda sig att ta frågor från den roade publiken.

– Jag stod och höll på med något annat då, men plötsligt skrek de i örat på mig: ”Du måste gå upp, du måste få stopp på det här”. Då klev jag fram och sa till honom en gång, att det kanske var dags att berätta vilka som var nominerade. Men det hjälpte inte, så jag fick säga till en gång till, säger David Sundin till Expressen.

Foto: Claudio Bresciani/TT

”Kommer kunna ta oss igenom det”

Först efter 4 minuter och 50 sekunder annonserade Andersson-Junkka de nominerade och galan kunde fortsätta. En försening som tvingade SVT att planera om hela sin tablå och skjuta på det efterföljande programmet ”Mannen under trappan”.

David Sundin intygar också för Expressen att det hela inte var någon sketch.

– Vi har inte haft något snack efteråt. Men jag tror vi kommer kunna ta oss igenom det här, säger Sundin skämtsamt om relationen till Börje efter galan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM