Laddade med jul, sång och fotboll

De tre musketörerna bäddade för svenska succén

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

RUKA. Stina Nilsson vann, Ida Ingemarsdotter slutade fyra och även Anna Haag stod för en glädjande världscuppremiär i Ruka.

Hemligheten bakom succén?

Kanske uppladdningen med jul, sång och fotboll.

Nästan en tredjedel av det kvarvarande startfältet efter damernas sprintkval var svenskt. Två av de blågula åkarna tog sig också hela vägen till final där Stina Nilsson var bäst av alla.

”Är en väldigt bra trio”

Kanske kan en förklaring till framgången vara ”De tre musketörernas” uppladdning inför tävlingen. Ja, det är så Stina Nilsson beskriver sig själv och lägenhetskompisarna Ida Ingemarsdotter och Anna Haag.

– Vi är en väldigt bra trio. De tre musketörerna. Alla tre älskar jul och i går firade vi med ÖFK-låten. Så vi alla mådde ganska gött i vårt lilla rum, säger Stina Nilsson.

”Är mest en medgångssupporter”

ÖFK-låten är Östersund FK:s inmarschlåt som spelades innan laget på torsdagen återigen skrällde i Europa League och säkrade avancemanget till slutspelet i fotbollsturneringen. Ett drama de tre svenska skidhoppen följde med stort intresse.

– Ida hade Radiosporten i hörlurarna och även en sändning på, men jag vet inte från vilken tv-kanal det var. Sedan sa hon till så fort det hände något så jag har fått med mig matchen. Väldigt kul för ÖFK, säger Nilsson.

– Men jag ska dock säga att Ida är det största fanet. Jag är mest bara en medgångssupporter.

Alla svenska världscupvinnare i längdskidor – damer 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM