”Hade dödat oss om vi hade släppt honom”

Vakten om handbollsstjärnans attack

Foto: TT/Bildbyrån

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

En handbollsspelare i IFK Kristianstad är misstänkt för våld mot tjänsteman efter att ha slagit ner en vakt, som fick opereras.

Nu berättar vakten om incidenten.

– Han hade dödat oss om vi släppt honom, säger vakten till Kvällsposten.

Det var förra helgen som en handbollsspelare i IFK Kristianstad hamnade i bråk utanför en nattklubb i Kristianstad.

Enligt polisanmälan hade en man i spelarens sällskap omhändertagits av vakterna efter att ha hamnat i bråk med en annan gäst. Då ska spelaren ha gått till angrepp mot vakterna och slagits och sparkats så att en av vakterna fick uppsöka sjukhus.

Spelaren är misstänkt för våld mot tjänsteman.

”Helt galna”

Enligt chefen på nattklubben var det spelarens bror som blev omhändertagen av vakterna.

– Jag vet inte exakt vad brodern hade gjort, jag såg inte själv något av det, men de ska ha varit helt galna, sa nattklubbschefen till Sportbladet tidigare i veckan, och berättade att vaktens muskelfäste i ena armen hade gått av och att vakten skulle opereras.

Något som nu bekräftas av vakten.

I en intervju med Kvällsposten berättar vakten om incidenten.

”Aldrig haft så ont innan”

– Jag kom ut för att hjälpa till. Precis när jag kommer ut smäller han (handbollsspelaren) till mig mitt i armvecket. Då lossnade muskeln. Den flög upp och satte sig i axeln. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv, säger vakten, som opererades i fredags och som nu är sjukskriven i tre månader.

– Jag kan inte röra armen. Den hänger i 90 grader, jag får inte flytta den. Vaktjobbet kan jag inte göra på ett halvår, minst. Det är ju skillnad på ett vanligt jobb, då kan man be en kollega om hjälp. Jag kan inte säga till en buse som är full och helt borta i huvudet "du, nu får du akta min arm".

Vakten berättar att de satte handfängsel på spelaren.

– Ja, ja för fan. Det hade inte gått annars. Vad skulle vi ha gjort? Han hade dödat oss om vi släppt honom.

Nattklubbschefen poängterar att händelsen hände på gatan utanför klubben efter stängningsdags, men ser allvarligt på det inträffade.

”Gör det ännu värre”

– Allt våld är tråkigt, det är inget vi vill ha. Allt sånt här skapar bara missnöje och till slut vågar inte folk ge sig ut. Att det sen är en elitspelare är ännu värre, de om någon borde bete sig, kan jag tycka.

Är spelaren välkommen tillbaka till er klubb?

– Absolut inte, varken han eller hans bror. Vi upprätthåller om hög säkerhet och vill fortsätta med det. Folk som misskött sig är inte välkomna, vi kan inte ha bråkstakar på nattklubben.

ARTIKELN HANDLAR OM