Sjukvårdarna tappade båren med Simoncelli

SPORTBLADET

Pappan: ”Det hade ingen betydelse, han hade redan lämnat oss”

Räddningspersonalen gjorde fel efter kraschen där Marco Simoncelli förlorade sitt liv.

Det visar en amatörvideo.

– Men det hade ingen betydelse. Han hade redan lämnat oss, säger pappa Paolo Simoncelli.

En amatörvideo, filmad från läktaren i Malaysia, visar att räddningspersonalen gjorde ett par misstag efter det att Marco Simoncelli kraschat under motoGP-loppet. När de har fått upp förarens till synes livlösa kropp på båren och ska bära den över gräset så tappar de båren i marken. Dessutom har de svåra problem att få honom över ett staket och under videoklippet går det inte att se någon läkare som undersöker den svårt skadade motoGP-föraren.

– Personalen på banan har arbetat snabbt och proffsigt och försökt att hjälpa Marco så snabbt som möjligt efter olyckan, säger banan Sepang International Circuit i ett officiellt uttalande.

”Gjort allt i sin makt”

– Även om det medicinska teamet gjorde allt som stod i deras makt så kunde de, på grund av de svåra skadorna, inte hindra den tragiska utgången.

Marco Simoncellis pappa som själv var på plats vill inte diskutera räddningspersonalens arbete och det faktum att de tappade båren.

– Jag var tio meter från Marco, säger han i italiensk tv

– Han var redan död, det kunde ingen förändra. Jag kom till båren, tog hans hand, ropade hans namn, men då hade han redan lämnat oss. Det fanns inget vi kunde göra. Han var redan död.

Under onsdagen trotsade flera tusen fans regnet för att hylla Marco Simoncelli en sista gång. De träffades på teatern i hans hemstad Coriano för att säga farväl en sista gång och sörja tillsammans.

I morgon är det begravning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport